21.05.2018 14:54

Гришо пада в ранглистата

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи с една позиция в световната ранглиста. Хасковлията бе изпреварен от Марин Чилич и се смъкна на петото място в подреждането.


Миналата седмица Димитров отпадна още в 1/16-финалите на Мастърса в Рим след загуба от Кей Нишикори. Чилич пък стигна до полуфиналите и това му позволи да се изкачи в ранглистата. По-неприятната новина за Григор е че наближава втората част от сезона, когато той има да защитава страшно много точки от миналата година. Припомняме, че през 2017-а Димитров спечели Мастърса в Синсинати, а след това триумфира и на финалния турнир в Лондон, събиращ 8-те най-добри тенисисти през годината.  Само тези две титли донесоха 2500 точки на българина, а сега тепърва има да ги защитава. Другата лоша новина свързана с Димитров, е че засега той не попада сред осемте най-добри тенисисти за годината. На този етап се намира на 10-о място в класацията през настоящия сезон.  Това означава, че има сериозен шанс той да пропусне финалния Мастърс в Лондон, особено със завръщането на Джокович и Нишикори, вдигането на Дел Потро и очакването на Мъри. Така той няма да може да защитава титлата си от миналата година и автоматично ще загуби 1500 точки. Подобен сценарий би изхвърлил Гришо от топ 10 на мъжкия тенис.


В същото време Рафа Надал отново оглави световната ранглиста при мъжете. Испанецът спечели Мастърса в Рим, след като на финала би миналогодишния шампион Александър Зверев. Така той измести от лидерската позиция Роджър Федерер, който реши да пропусне целия сезон на клей.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец