19.07.2018 15:37

Милан срещу Левски в чест на Гунди

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският гранд „Милан” пристига у нас за двубой с „Левски” в чест на Гунди. Приятелската среща ще се играе на стадион „Васил Левски” на 11 август, съобщи за bTV.


„Милан” е носител на 7 трофея от Шампионската лига. Освен това е 18-кратен шампион на и 5-кратен носител на Купата на Италия. Двубоят ще отбележи 75-ата годишнина от рождението на легендата на „Левски” Георги Аспарухов-Гунди.


С „Милан” е свързан и един от най-ярките моменти в кариерата на славния нападател, загинал в катастрофа през 1972 г., но останал завинаги в сърцата на привържениците. През 1967 г. двата тима играят 1/16-финал в турнира на носителите на национални купи. „Левски” губи с 1:5 в първия двубой, а във втория достига до престижно равенство 1:1 пред 50 000 зрители на „Васил Левски”.


Талантът на тарана в „синьо”, който отбелязва и двата гола, не остава незабелязан от щаба на „Милан”, които му предлагат договор срещу 5 млн. долара. Гунди обаче отказва с думи, останали в „синята” митология: „Има една страна България, в която има един отбор „Левски”. Може и да не сте го чували, но в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!“.


Половин век по-късно „Милан” отново ще гостува на националния стадион. Грандът заменя първоначално обявения съперник на „сините“ – „Бока Хуниорс”. Закупените билети с дата 19 август 2018 г. важат без презаверка за двубоя между „Левски” и „Милан” на 11 август 2018 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог