17.09.2018 13:09

България с трети успех на Световното

Видян 1002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България записа трета победа на Световното първенство по волейбол, което се провежда у нас и в Италия. Възпитаниците на Пламен Константинов победиха категорично с 3:0 (25:22, 25:16, 25:18) тима на Куба в среща от група D на шампионата. Така родните национали си гарантираха минимум третото място в първата групова фаза на първенството. В последната си среща българите ще се изправят срещу настоящия световен шампион – Полша. Мачът е днес от 20:30 ч.


След тази среща родните национали ще се преместят да играят в София, където ще се проведат срещите от втората групова фаза на надпреварата. Тук родните национали ще имат изключително силни съперници. В столицата може да пристигнат отборите на САЩ, Иран, Полша, Франция, Канада, Русия, Сърбия и други. Срещу кого ще се изправят българите ще стане известно утре, когато приключва първата групова фаза на световното.  На следващия етап 16-те отбора, продължили напред ще бъдат разделени в четири групи по четири отбора, а за третата фаза на първенството ще се класират само първите отбори в тези четири групи, както и двата най-добри втори отбори.


В същото време стана ясно, че Русе, Варна и Пловдив ще приемат домакинствата на трите турнира от Волейболната лига на нациите през следващата година. Международната федерация по волейбол даде на България правото да организира три турнира от комерсиалната надпреварата догодина и именно тези три града са били избрани да приемат мачовете на националните отбори през следващото лято.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец