Свързани новини

19.12.2018 15:00

Фондация Д. Бербатов ще награди успели деца за 11-та година

Видян 1391 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фондация „Димитър Бербатов” реализира за единадесети пореден път своя проект „Награди за успелите деца на България”. Това са първите учредени в България годишни награди за постижения на ученици във всички сфери на тяхната изява. Днес фондацията вече има различни последователии се гордее, че е дала тласък на интереса към младите таланти. Нейните награди си остават най-утвърдените и най-престижните.          


Областите, в които отличени през 2018 г. ученици могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.


Всяко българско дете – ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници - с постиженията си от ХІІ клас в рамките на 2018 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения - най-силнитеза него през годината.Номинациите се подават в уебсайта на проектаhttp://dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Срокът за регистриране на номинации започва в11 часа на 19 декември 2018 г. до 17 часа на 8 февруари 2019 г.


За своите единадесет години, които ще отбележи на 7 април 2019 г., Фондация “Димитър Бербатов” стана широко разпознаваема катофондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като необходим, мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.


 „Успелите деца на България” е нашият първи и собствен проект, с който основателно се гордеем – заяви футболната звезда Димитър Бербатов, чиято автобиография „По моя начин“ стана хит на книжния пазар.–Продължаваме ден по ден да градимобщност от деца, родители и учители –силни и стойностни отношения, които не се създават за един ден и за едно връчване през годината. Когато започвахме, почти с укор ни питаха защо точно тази кауза сме избрали, има ли изобщо „такива таланти”. Още по-малко пък някой беше помислилда връчва награди на изявенидеца за цялостното им представяне през годината. А сега вече ни повтарят други фондации, медии, държавни и местни институции. Значи сме подарили добра идея и тази група деца започна да получава повече внимание.Докато пътувах с книгата из страната, срещнах доста от „нашите“ деца, вече готови да се номинират за 2018 г. Затова очаквам обичайно силна кампания. Ти можеш да си един от нас!“ – традиционнопризова отличените през годинатабългарчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.


„Винаги съм нетърпелива да видя какво се е случвало с децата през изтичащата година. Нашият проект е като панорамна снимка на изявите на учениците в изкуствата, науката и спорта. За нас не престава да бъде изключително интересно да следим развитието на децата през годината и през годините. За да еуспешна кампанията, информацията за нея трябва дастигне до всеки, който има кого да номинира. За разпространението и отново ще разчитаме основно на социалните мрежи, на подкрепата на родителите и ръководителите на нашите деца, с които сме една голяма общност – познаваме се и поддържаме постоянен контакт. Винаги разчитаме и на отзивчивостта на националните медии, традиционно активно ни подкрепят и регионалните. Ще бъдем признателни на всеки, който споделитази информация. Нека всяко дете, което има шанс да стане част от Клуб 2018, да знае, че от 19 декември до 8 февруари на http://dberbatov.org/nagradi/приемаме номинации.Ние сме известни със своитеизисквания исъс сериозния и отговорен подбор, който правим. На този подход се дължи високата стойност на нашите отличия“ – сподели Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондация „Димитър Бербатов“.


Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество. Той  възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.


От първата кампания досега са постъпили десеткихиляди номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и българчета от БУЧ в Англия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай, Кувейт и други краища на света.


Всяка година пробоно за Фондацията работят дигитална агенция e//marketing иUnited Partners –агенция, специализирана в интегрираните маркетингови комуникации.


Повече за проекта можете да четете в неговия уебсайт: http://dberbatov.org/nagradi/ и да следите неговия статусвъв Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB


За Фондация “Димитър Бербатов“:


Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.


Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец