Свързани новини

02.06.2016 13:06

Младите шампиони бягат в чужбина заради Кралев

Видян 2187 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

              Младите ни шампиони все по-често бягат от България заради лошата политика, която прокарва спортното ведомство на Красен Кралев. Така родината ни е на път да загуби трима от най-добрите си състезатели по джудо, заради решенията на Министерството и Федерацията по техния спорт. Става дума за Бетина Темелкова, която има предложение от Израел, Денислав Иванов – желан от Австрия и Валентин Алипиев, който води преговори за трансфер в Германия. Причината за това е правилото родните състезателите да пътуват с назначения за национален треньор Георги Петров, а не с личните си треньори, които познават най-добре техните качества.



Темелкова и Иванов признаха в предаването на Милен Цветков, че са били заплашени със спиране на състезателните права, ако не присъстват на лагерите и не се готвят под ръководството на Георги Петров.



„Треньорът, който е сложен в момента, не се занимава с джудо от 20 години. Сега за първи път започна наново и ние му нямаме доверие. Има опит като състезател, но като треньор никакъв - нула“, сподели наставникът на Денислав Иванов – Емил Дамянов.
Бетина Темелкова, която е европейска шампионка по джудо и има сребърен медал от младежката олимпиада в Нанджин, смята, че по този начин ще съсипят бъдещето им: „Аз от малка се занимавам с други треньори. И в един момент те ни налагат този треньор и казват - или ще тренирате с него, или довиждане.“



Единственият ни световен шампион в джудото Денислав Иванов пък призова за компромисно решение, което ще бъде от полза и за двете страни: „Мисля, че трябва да се намери компромисен вариант. Ние с Бетина сме рутинирани състезатели, аз съм световен и европейски шампион в една година, тя е европейска шампионка и има редица други успехи. Благодарение на нас федерацията има бюджет, който трябва да се разпределя“, завърши Иванов.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще