14.11.2017 09:45

Шок! Италия пропуска Световното

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор на Италия  по футбол записа една от най-срамните страници в своята история. Скуадра Адзура не успя да се класира на Световното първенство по футбол за първи път от 60 години насам. Последният Мондиал, който пропусна страната бе през далечната 1958 година.  Едва за втори път в своята история италианците не успяха да се класират на най-големия футболен форум.
Възпитаниците на селекционера Джанпиеро Вентура завършиха 0:0 с коравия тим на Швеция и след 0:1 за скандинавците в първата среща, казаха  сбогом на Световното.
След изключителното фиаско, четирима от най-добрите футболисти на Скуадрата прекратиха своите кариери в националния тим. Джанлуиджи Буфон, Даниеле Де Роси, Джорджо Киелини и Андре Бардзали обявиха, че това е бил последният им двубой с националната фланелка.
Легендарният Буфон пропусна невероятната възможност да се превърне в първия футболист, участвал на 6 световни първенства. “Разочароващо е”, промълви 39-годишният вратар пред камерите на Rai Sport. - Жалко е, че последният ми мач за Италия завърши по такъв начин. Жалко е не за мен, а защото не направихме това, което очакваха от нас сънародниците ни
Провалът на италианците се превърна в трагедия с национални размери. Световното първенство не може да съществува без Италия, коментираха гневни тифози. Хиляди фенове причакаха старши-треньора на отбора Вентура, който все пак се изниза тихомълком от хотела в Милано.  Той дори отказа да подаде оставка, въпреки грандиозния провал с думите: „Сега не му е времето”.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.