07.12.2017 15:52

Рекорд! Пет английски отбора на осминафинал в Шампионската лига

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Английските клубове поставиха своебразен рекорд в най-престижния клубен турнир – Шампионската лига. Всичките пет представители на Островната държава се класираха за елиминационната фаза на надпреварата. Още по-впечатляващ е фактът, че четири от отборите (Манчестър Сити, Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Юнайтед) спечелиха своите групи. По този начин те ще бъдат поставени в жребия за осминафиналите на турнира. Единствено Челси не успя да триумфира в своята група C. Лондончани завършиха с равен брой точки с първенеца – Рома, но благодарение на по-добрите си показатели в директните двубои римляните приключиха на върха. На осминафиналите Челси няма как да срещне нито един от другите английски отбори, както и Рома. Това означава, че възпитаниците на Антонио Конте могат да се паднат единствено с отборите на: Барселона, Пари Сен Жармен и турския Бешикташ.


Най-впечатляващо изглежда постижението на Тотнъм. Тимът успя да спечели своята група H в присъствието на настоящия европейски клубен шампион Реал Мадрид и Борусия Дортмунд.


Освен петте английски отбора за осминафиналите на надпреварата се класираха още: ПСЖ, Рома, Барселона и Бешикташ като победители в своите групи. Те ще бъдат поставени при жребия.


 Напред продължават и завършилите на второ място в групите тимове на Базел, Байерн Мюнхен, Ювентус, Севиля, Шахтьор, Порто и Реал Мадрид. Те ще бъдат непоставени при определянето на осминафиналните двойки. Без съмнение ще станем свидетели на впечатляващи сблъсъци още в началото на елиминационната фаза на надпреварата.


Жребият за осминафиналите на Шампионската лига ще бъде теглен в понеделник (11 декември). Първите мачове от елиминационната фаза ще се проведат между 13 и 21 февруари, а реваншите ще бъдат между 6 и 14 март догодина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог