18.01.2018 14:55

Лъч надежда за Бьорндален

Видян 1339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Най-титулуваният зимен олимпиец Оле Ейнар Бьорндален все още има някакви шансове да участва на Игрите в Пьончанг. Вчера стана ясно, че Международният олимпийски комитет обмисля възможността да позволи на 43-годишната легенда в биатлона да защитава титлата си в спринта. Припомняме, че Бьорндален спечели златния медал на 10 километра от игрите в Сочи през 2014 година. В руския град норвежката легенда спечели и златото в първата по рода си смесена щафета в биатлона.  Така той закръгли актива си на общо 8 златни медала от зимни олимпийски игри.  Освен това той има още 4 сребърни и едно бронзово отличие от най-големия зимен спортен форум.


От МОК умуват дали да не изменят правилата и да направят изключение за най-успешния зимен спортист в историята.


По правилник всяка държава може да бъде представена от петима биатлонисти и един резервен състезател. Припомняме, че Бьорндален не успя да покрие нормативите на норвежката федерация по биатлон и така не намери място в отбора на страната.


Допълнителна подкрепа за Бьорндален дойде и от спонсорите на най-големия зимен форум. Както е известно, в Пьончанг няма да видим хокеистите от Националната хокейна лига, а също така Русия бе скандално извадена от участие на Игрите. Отсъствието на норвежката легенда би било пореден удар към организаторите на Олимпиадата. Именно затова все повече се обсъжда идеята Бьорндален да бъде допуснат до участие, в разрез с правилата.


Това би било хубав жест от страна на МОК. Той е действащият олимпийски шампион в спринта и би могъл да участва под тази форма, каза треньорът на норвежкия национален отбор Зигфрид Мазе.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е