Свързани новини

13.02.2018 13:37

Русия провежда алтернативна Олимпиада

Видян 1124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев подписа постановлението за провеждането на алтернативни олимпийски игри. Състезанието ще бъде организирано за атлетите, които не бяха допуснати от МОК за участие на Зимните олимпийски игри ПьонгЧанг. Припомняме, че 111 доказано чисти руски спортисти не бяха допуснати до участие на игрите в Южна Корея, а на 28 руснаци, оправдани от Спортния арбитражен съд в Лозана не бе разрешено да се състезават в Пьонгчанг. Алтернативната олимпиада ще включва състезания и за паралимпийците, като ще се проведе в няколко различни руски града. От руското правителство съобщиха, че премиите за медалистите в алтернативните олимпийски игри ще бъдат същите като тези на Игрите в Пьонгчанг.


В същото време Международният олимпийски комитет отчете обща загуба от 99 милиона за 2017 година. В централата не са притеснени от неочаквано големия отрицателен финансов резултат, тъй като 2017 година не е олимпийска и в нея няма приходи от телевизионни права. По-скандален е фактът, че във финансовите отчети е посочено, че по програмата си за развитие МОК е подпомогнал Олимпийския комитет на САЩ с 91.6 милиона долара през 2017 година, а всички останали олимпийски комитети в света са получили общо 77.9 милиона долара.


Междувременно в Пьонгчанг Марсел Хиршер спечели своята първа олимпийска титла.  Хиршер стана шампион в дисциплината комбинация (спускане + един манш слалом). До момента той имаше само един олимпийски медал - сребро в слалома от Сочи 2014. Втори и трети  във вчерашната комбинация, с която бе открита програмата в ските-алпийски дисциплини в ПьонгЧанг, се наредиха двама французи - съответно Алекси Пентюро и Виктор Муфа-Жанде.


Българското представяне в четвъртия ден на Олимпийските игри приключи с 66-ото място на Антония Григорова в ски бягането при жените, 59-ото място на Веселин Цинзов и 68-ото на Йордан Чучуганов в класическия спринт в ски бягането при мъжете. Друга любопитна новина от Пьонгчанг е свързана с японския отбор по шорттрек. Състезателят Кей Сайто е първият спортист, дал положителна допинг проба по време на най-големия зимен спортен форум.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева