Свързани новини

19.12.2018 12:12

Вижте най-богатото семейство в Азия

Видян 2516 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Амбани са най-богатото семейство в Азия. Главата на фамилията индийският бизнес магнат Мукеш Амбани, притежава около 42,7 млрд. долара.  Те живеят в 27-етажен небостъргач в Мумбай, чийто строеж струва 1 милиард долара и е едно от най-скъпите жилища в света.  Амбани често могат да бъдат забелязани в компанията на известни личности като Клинтън, Принц Чарлз и звездите на Боливуд.


Семейството неотдавна направи една от най-пищните сватби в историята, на която пя Бионсе. Дъщерята на Мукеш, 27-годишната Иша Амбани, се омъжи за Ананд Пирамал, 33-годишен наследник на имотен и фармацевтичен бизнес.


Бизнесът на Амбани започва от Дхирубхай Амбани, който основава Reliance Industries за производство на тъкани и текстил. Сега конгломератът включва 500 компании, притежаващи около 100 млрд. долара. Дхирубхай почина през 2002 г. на 69-годишна възраст без да остави завещание, оставяйки компанията в ръцете на двамата си сина: Мукеш и неговият по-малък брат Анил. Двамата братя започват битка за власт, която завършва с победа на Мукеш - по-голяма част от компанията остава в ръцете му. През 2005 г. братята разделиха компанията в сделка, договорена от майка им, а Мукеш беше оставен с влияние над петрола, газа, нефтохимическата промишленост и операциите за рафиниране на бизнеса. Анил пое управлението на строителството, телекомуникациите, управлението на активи, развлеченията и производството на електроенергия.


Днес Мукеш Амбани е на 61 години с около 42,7 млрд. долара като председател и най-голям акционер в Reliance Industries Limited.


След супер успешна година за компанията, която добави 4 млрд. долара към състоянието й, Мукеш надмина основателя на Alibaba Group Джак Ма през юли 2018 г., за да стане най-богатият човек в Азия.


Анил Абани, 59г, председател на Reliance Group, има около 1,5 млрд. долара - над 40 млрд. долара по-малко от по-големия си брат. Според Блумбърг през 2018 г. фирмите му са подложени от "правни и ликвидни предизвикателства".


Индийските медии съобщиха през септември, че Reliance Communications на Анил ще напусне телекомуникационния бизнес и ще се обърне към недвижимите имоти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог