Как се е чувствала Кралицата на сватбата на Чарлз и Камила през 2005 г.

Свързани новини

11.12.2023 10:10

Как се е чувствала Кралицата на сватбата на Чарлз и Камила през 2005 г.

Видян 846 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последната част от шести сезон на "Короната" е почти тук и зрителите могат да очакват да станат свидетели на сватбата между крал Чарлз III и кралица Камила.

На 14 декември възхваляваната от критиката историческа драма на Netflix ще приключи с последните шест епизода от шести сезон. Действието на последния сезон на "Короната" се развива в периода от края на 90-те до средата на 2000 г., като в първата част са представени последните моменти от живота на покойната принцеса на Уелс преди преждевременната ѝ смърт. Втората част ще се фокусира върху последствията от смъртта ѝ, включително сватбата на тогавашния принц Чарлз и Камила Паркър Боулс през 2005 г.

През септември Netflix се закани, че последната част ще представи сватбата на кралската двойка в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. "След шест сезона, седем години и три актьорски състава, "Короната" приключва по-късно тази година. Ето един намек за това, което предстои да се случи в последния ни сезон", написа официалният акаунт на Netflix в X, известен преди като Twitter. Постът включваше поглед към програмата за кралската сватба на Чарлз и Камила на 9 април 2005 г.


След дълги години на срещи кралската двойка най-накрая завърза възела по време на гражданска церемония, състояла се в Гилдията на Уиндзор, последвана от военна благословия в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. Тъй като и Чарлз, и Камила вече са били разведени - Камила се разведе със съпруга си Андрю Паркър Боулс през 1995 г., а принцът на Уелс се раздели с принцеса Даяна през 1996 г. - двамата избраха гражданска церемония, а не църковна служба. Чарлз е първият британски кралски съпруг, който се жени на гражданска церемония. След сватбата Камила е официално призната за Нейно Кралско Височество херцогинята на Корнуол.

На събитието обаче не присъства майка му, кралица Елизабет II.


Много членове на кралското семейство са присъствали на сватбата на Чарлз и Камила през 2005 г. - включително синовете му принц Уилям и принц Хари. Но родителите на Чарлз, кралицата и херцогът на Единбург, предпочетоха да не присъстват на сватбената церемония.


Когато през февруари 2005 г. беше публично обявено, че Чарлз и Камила ще се оженят през април същата година, Бъкингамският дворец публикува изявление, че кралицата няма да присъства поради ролята си на глава на Англиканската църква, която не насърчава разводите. Тъй като кралицата не искаше да бъде възприемана като противоречаща на кралските си задължения, вместо това тя присъства на религиозната служба в параклиса "Сейнт Джордж" след гражданската церемония.

"Кралицата реши да не присъства на гражданската церемония в Гилдията на Уиндзор, защото двойката искаше да запази церемонията скромна и нейното присъствие нямаше да позволи това да се случи", заяви говорител на двореца пред CNN през 2005 г. Вместо това Нейно Величество организира прием за младоженците в замъка Уиндзор по-късно същия ден.

Архиепископът на Кентърбъри Роуън Уилямс тогава направи изявление, в което поясни, че договореностите са "в съответствие с насоките на Англиканската църква относно повторния брак", които Чарлз е приел напълно "като отдаден на църквата англикан".


Много се спекулираше, че кралицата не е одобрила мястото на сватбата - залата на Уиндзор, защото не е искала да присъства на унизителна служба в "кметството", съобщи тогава "Телеграф". Високопоставен кралски съветник обаче твърди, че мястото на сватбата никога не е било проблем. "Мястото на сватбата никога не е било проблем за кралицата", заявиха от изданието. "Въпросът е в гражданския характер на службата. Тя не смяташе, че е подходящо да присъства".

Кралицата направи една от най-публичните прояви на подкрепа за техния съюз, когато обяви, че Камила ще стане кралица-консорт, когато Чарлз се възкачи на трона. През февруари 2022 г. кралицата заяви, че е нейното "искрено желание, когато дойде това време, Камила да бъде известна като кралица-консорт".


След смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022 г. Чарлз наследява престола като крал Чарлз III. По време на коронацията му на 6 май 2023 г. Камила също е коронясана заедно с него като кралица Камила.


Втората част на шести сезон на The Crown ще излезе на 14 декември. Първата част е достъпна за гледане в Netflix.


 Снимка: AP


Източник: independent.co.uk


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева