07.06.2018 14:23

Борисов купи картина в помощ на онкоболни деца

Видян 2225 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев бяха първите, които купиха картини от благотворителната изложба "Деца рисуват за деца", организирана от Светия Синод и Сдружение "Маринела", подкрепена от "24 часа".


Картини на малчугани, които са наградени в Националния конкурс "Възкресение Христово " за втора година се предлагат на търг, а парите ще се дарят за онкоболните деца, които се лекуват в ИСУЛ.


"Инициативата се увенча с успех миналата година. Купихме апаратура за клиниката в ИСУЛ , каквато ни посочи проф . Добрин Константинов. Откриваме изложбата с надежда, че и тази година ще помогнем. С Божията милост да имаме успех, хората да повярват, че в българия се случват и добри неща, а с тази вяра да градим бъдещето", каза Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил , който е ръководител на Културно-просветния отдел на Светия Синод. Точно този отдел организира всяка година Националния конкурс "Възкресение Христово ", в който с рисунки, литературни произведения и фотографии участват хиляди деца от България и чужбина.


"Имам специално поръчение от премиера Бойко Борисов да купя картина, която да стои в неговия кабинет. Избрахме тази на Елеонора Христова от Елхово. Тя е само в 6 клас, но е нарисувала прекрасно произведение - "Възнесение Господне ". Утре Борисов ще я сложи в кабинета си", каза Емил Велинов, шеф на дирекция "Вероизповедания" към Министерския съвет. "Вярвам, че кампанията "Деца рисуват за деца" ще е успешна. Българите сме милосърдни хора. Нека Бог ви закриля", пише в посланието на Борисов до Негово Светейшество патриарх Неофит , с чието благословение с епровежда инициативата.


Изложбата ще остане във фоайето на хотел "Маринела", където всеки, който е съпричастен към онкоболните деца може да купи картина или да пусне дарение в "Кутията на доброто" на рецепцията.


Както и миналата година зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев беше от първите, които купиха картини от изложбата. Едната ще стои в кабинета му, а другата в стаята на ГЕРБ. Заместникът му в комисията Васил Антонов от БСП също подкрепи инициативата като избра детска творба и дари в "Кутията на доброто".


"Винаги сме съпричастни когато става дума за деца. Хубавото на тази кампания е, че деца помага на свои връстници. Това е възпитателно. Децата, които рисуват са горди, че техни картини са в парламента, Министерския съвет и други институции. Знаят, че трудът им е оценен. Ще изпълним гражданския си дълг ако помогнем на децата и лекарите, които се грижат за тях", каза Красимир Велчев.


"Щастливи сме, че за втора година подкрепяме инициативата на Светия Синод , защото вярваме в каузата. Ще продължим да я подкрепяме. Парите, които се събраха са реална помощ за онкоболните деца", каза главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев на откриването на изложбата.


Събитието уважиха още Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим , главен секретар на Светия Синод, духовници от Софийската света митрополия, управителят на хотел "Маринела" Деян Дянков, представители на Клиника по детска клинична хематология и онкология към ИСУЛ , богослови и общественици.


"Миналата година бяха закупени изключително необходими апарати за венозно вливане, за проследяване на състоянието на децата и консумативи. С вашата помощ малките ни пациенти получават най-съвременното лечение, което се прилага в болниците по света", пише в обръщението на проф. д-р Добрин Константинов, началник на клиниката в ИСУЛ.


Изложбата ще остане през лятото в хотел "Маринела", а през есента се очаква да посети и Народното събрание, както се случи през 2017 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей