01/04

Свързани новини

13.08.2018 10:38

Хотел Маринела приветства принцесата на Катар Шейкха Ал Тани

Видян 1725 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България стана домакин на второто издание на световната купа по футбол за деца в неравностойно положение, която ще се проведе в София между 12 и 19 август.Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC, се организира съвместно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и от Български футболен съюз. На пресконференцията в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“ Нейно Височество изрази благодарността си към БФС за положените усилия и организацията на турнира, както и на личностите, подкрепящи SATUC, които са дошли от цял свят специално за събитието. Сред тях са посланици и емблематични футболисти на националния отбор на Египет.


Откриването на Световното първенство по футбол за деца в неравностойно положение се състоя на 12 август, от 15:00, на официалния терен на Национална футболна база „Бояна“. Четвъртфиналите на турнира ще се проведат в понеделник, полуфиналите – във вторник, а финалите са предвидени за сряда.


Жребият за първенството бе изтеглен на официална церемония в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“, от който стана ясно, че България ще играе срещу Либерия и Ирак в група А на Световното първенство по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC. В турнира ще се включат представителни отбори от 12 държави, разпределени по три в общо 4 група.


Заместник изпълнителният директор на БФСПавел Колев сподели, че за него е огромно удоволствие да приветства Шейкха Ал Тани и всички нейни посланици, всички нейни съидейници в това амбициозно начинание, и че за БФС е огромно удоволствие да бъде домакин на този турнир, който напуска границите на континента и събира деца от цял свят. Той пожела късмет на всички деца, пристигнали от различни краища на света, за да участват в турнира, и подчерта, че се надява да успеят да опознаят нашата красива страна, въпреки краткия си престой от една седмица.„И най-вече се надяваме каузата, за която работи SATUC от толкова години и която Българския футболен съюз подкрепи, да бъде успешна, а именно всички деца да получат социално признание и интеграция, благодарение на футбола.“, допълни Павел Колев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец