21.02.2017 15:59

Бизнес съвети от филмите, номинирани за Оскар

Видян 1218 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 26 февруари ще се проведе 89-ата церемония за връчване на Оскарите. Събитието традиционно е много лъскаво и скъпо, каквито обикновено са и номинираните за Оскар филми. Тази година в категория „Най-добър филм“ са номинирани 9 филма. От тях можем да  получим житейски мъдрости, които да приложим и като много успешни бизнес съвети.


Ето съветите от различните филми:


Fences (Прегради) ни учи, че не трябва да позволяваме страхът от провала да ни пречи. В бизнеса и в живота всеки е имал своите провали, но това не значи, че трябва да ни влияят.


Във филма Fences заради пропуск Тони Максън (Дензъл Уошингтън) не успява да стане професионален бейзболист. Това го прави несигурен и белязва и живота на най-близките му хора, сред които са двамата му сина – Лион (Ръсел Хорнби) и Кори (Джован Адепо).


Hacksaw Ridge (Възражение по съвест) ни учи, че работата в екип помага и в най-трудните ситуации. В живота и в бизнеса няма как да се справим сами.


Във филма редник Дос (Андрю Гарфилд) е пацифист, на когото се налага да отиде на война. В битките той се впуска без оръжие и целта му е единствено да спасява животи.


Филмът Arrival (Първи контакт) ни „казва“ да станем експерти в работата си. Според популярна теория, за да се случи това, трябва да отделим на дадена област 10 000 часа (1250 работни дни по 8 часа).


Във филма мистериозни космически обекти кацат на различни места по целия свят. Правителството на САЩ събира елитен  екип, начело с лингвиста Луиз Банкс (Ейми Адамс). Нейната цел е да разгадае езика на извънземните или цялата планета може да загине.


Филмът Hell or High Water (На всяка цена) ни казва, да не изпълняваме целите си на всяка цена. Понякога трябва да се примирим, че може би няма да стане, както сме искали.


Във филма двама братя Тоби (Крис Пайн) и Танър (Бен Фостър) правят поредица от банкови обири, за да съберат парите, необходими да спасят семейната им ферма. Междувременно застаряващият шериф (Джеф Бриджис) проследява обирите, опитвайки се да залови виновните.


Hidden Figures (Скрити фигури) ни учи, че не бива да подценяваме хората. Без значение дали е колега или някой конкурент, винаги помнете, че хората могат да имат таланти, които просто не сме забелязали.


Във филма три афроамерикански жени прекрачват расовите предразсъдъци и решават математическа формула, която изпраща астронавт в орбитата около Земята.


La La Land предизвика голям фурор с появяването си. Филмът ни учи, че трудни избори винаги ще има. Във филма Миа (Ема Стоун) е млада барманка, която мечтае да стане актриса, а Себастиан (Райън Гослинг) е пианист с мечта да открие собствено заведение. Двамата се влюбват, но малко след това трябва да вземат решение, което променя целия им живот.


Филмът Lion (Лъв: Стъпки към дома) ни показва, че семейството е важно. Както и да се развие животът или бизнесът ви, винаги ще усещате празнина, ако най-близките ви хора не са до вас. Намирайте време за тях, каквото и да ви коства.


Филмът Lion е по истинска история. В лентата проследяваме живота на Сару, който на 5-годишна възраст попада във влак, който го отвежда на хиляди километри далеч от дома и семейството му. Той е осиновен от австралийско семейство и години по-късно поема пътя към родния си дом с помощта на Google Earth и спомените си.


Филмът Manchester by the Sea (Манчестър до морето) ни учи да очакваме неочакваното. Понякога в живота и в бизнеса ни се случват обрати, които не можем да предвидим и ни карат да започнем отначало. Няма как да сме подготвени, но ние избираме как да се справим.


Във филма Manchester by the Sea единият от двама братя умира и другият се връща в родния си град, за да уреди погребението, да разбере какво се е случвало в последно време и да стане настойник на племенника си. Следват неочаквани обрати.


Филмът Moonlight (Лунна светлина) ни казва, че трябва да имаме цел. Трябва да знаем какво искаме от живота си или как искаме да се развие бизнесът ни.


Moonlight е тъжна история за един млад мъж, който се опитва да открие кой всъщност е той самият и никога не се отказва да намери себе си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв