15.02.2018 16:02

Отвъд страниците на сп. Ролинг стоун с премиера у нас

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската премиера на документалния филм на HBO “Отвъд страниците на сп. “Ролинг стоун” е на 15 февруари. Никой няма по-ясен и изчерпателен поглед върху популярната култура през последните пет десетилетия от легендарното списание „Rolling Stone“, чиито редактори коментират и документират най-важните събития в САЩ.  Режисьори на лентата са носителят на “Оскар“ Алекс Гибни (“Начисто: Сциентология и затворът на вярата“ на HBO) и носителката на “Еми” Блеър Фостър ("Джордж Харисън: Живот в материалния свят" на HBO).


Документалният филм на HBO проследява в две части от по 110 минути най-значимите събития в американската музика, политика и поп култура от страниците на емблематичното списание на издателя Ян Уенър. Toва е първата медия, която осъзнава, че рокендролът е нещо много повече от поредната музикална мода и така успява да се превърне от наблюдател в катализатор на културни и политически процеси, които оформят и променят живота на няколко поколения. Освен поглед зад кулисите на едно от най-влиятелните американски списания и пътешествие, пълно с музика и спиращи дъха фотографии, филмът включва изпълнения на живо от легенди като „Ролинг Стоунс“, Тина Търнър, Брус Спрингстийн, „Секс Пистълс“ и Джанис Джоплин.


Разказът за списанието надниква отвъд ключови за Щатите истории, сред които са президентските избори от 1972-ра година, отразени от легендата на американската журналистика Хънтър Томсън; емблематичното отвличане на милионерската дъщеря Пати Хърст, която се влюбва в похитителя си; уникалната връзка между Джон Ленън и списанието от 1967 до 1980 г. и последната снимка на Ленин за „Rolling Stone“, направена от Ани Лейбовиц, точно преди смъртта му.


Лентата е част от селекцията с документални заглавия на HBO България. Всеки четвъртък вечер по HBO e отреден за документалистика, а едноименната секция в HBO GO представя качествени и разнообразни заглавия от съвременното кино по действителни събития.


Двете части на продукцията на HBO “Отвъд страниците на сп. “Ролинг стоун ще бъдат излъчени на 15.02 от 23:25 часа и на 22.02 от 23:05 часа по телевизионния канал HBO, a след премиерата си ще бъдат достъпни за гледане по всяко време и в онлайн стрийминг платформата HBO GO.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден