01/06
06.03.2018 11:56

Как да направим детето си гений

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеизвестно е, че успехът на едно дете в бъдеще зависи от интелектуалното развитие и качеството на възпитанието през първите години от живота му. За щастие, тази задача напоследък става все по-достъпна, благодарение на появата на менталната аритметика. Така развитието на независим, успешен човек с гениални възможности към всички науки и дейности, стана много по-лесно.


 


"Ментална аритметика”


 


Ако пък за първи път се сблъсквате с понятието „ментална аритметика”, ето и малко пояснение. Тя помага да се тренират нервните връзки на мозъка на вашето дете и да се развива скоростта и качеството на мисленето му. И това изисква съвсем малко занимание: един пълноценен урок седмично, плюс по 15 минути на ден домашна работа.


Същността на менталната аритметика e бързoто  смятане наум. Този начин на смятане е много ефективен и полезен за хармоничното развитие на интелекта. И това се отнася не само за мозъка на децата, но и на възрастните.


В началния етап на обучение детето се учи да смята с помощта на топчетата, разположени на китайското сметало Абакус. С времето скоростта на смятане става много по-бърза. По-късно детето ще може да умножава, дели, събира и изважда петцифрени числа устно, без помощта на сметалото. Цялото обучение пък минава под формата на игра.


 


"Включване и на двете полукълба"


 


Менталната аритметика развива хармонично двете полукълба на мозъка. Лявото полукълбо - отговаря за логиката и високия коефициент на интелигентност, способността за съсредоточаване върху задачата, паметта и умениeто за наблюдение. Дясното полукълбо - дава висок творчески потенциал, интуиция, въображение, самоувереност, независимост. Само активното  използване на двете полукълба помага да се увеличи интелектуалният и творчески потенциал.


Съвременната образователна система е насочена към развитието на лявото полукълбо, затова  при повечето съвременни хора то работи по-добре. Хората са добри изпълнители и отговорни работници. Само няколко късметлии използват едновременно двете полукълба: те стават инициативни, творчески, вдъхновяващи и в същото време събрани и внимателни.  Именно това е пътят към успеха, към съществения и радостен живот.


 


"На какво учи менталната аритметика"


 


Разбира се родителите водят децата си, не за да се научат да броят по-бързо от калкулатора. Методиката помага за решаването на много задачи:


- моментното броене на многоцифрени числа наум;


- бързото изучаване на чужди езици;


- усърдие и самодисциплина;


- способността за концентрация, упражняване на фотографската памет;


- спестяване на време и енергия при учене и подготовка на домашната работа;


- увеличаване на успеваемостта по всички предмети;


- възможност за приемане в добро училище и в желания университет;


- вяра в собствените сили;


- творческо мислене;


- умението за едновременно решаване на няколко задачи.


 


За улеснение на родителите пък, има училища, като SmartyKids, които предлагат безплатни уроци, за да се прецени до каква степен детето е готово да усвои знания по този метод. Те предлагат обучение както в София, така и във Варна.  


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако