Свързани новини

29.10.2018 14:17

Дизелите са много по-чисти от повечето електрически автомобили, сочи проучване

Видян 2475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните няколко години електрическите превозни средства са се увеличили значително в цял свят. Те станаха такъв голям хит, че най-големите производители на пазара започнаха да правят планове да станат електрически. Също така се очаква, че много скоро ще видим 100% преминаване от дизелови автомобили към ЕПС. Една от най-големите причини да изберете универсално ЕП е екологосъобразната им природа. Германската автомобилна консултантска компания Berylls Strategy Advisors, която се описва като "единствената водеща консултантска фирма, работеща изключително за автомобилната индустрия", казва, че EV може да не е толкова екологично, колкото се смята.


Електрическите автомобили не отделят въглеродни емисии, но проблемът е в производството на техните литиево-йонни батерии. Енергията, необходима за производството на клетките, води до висок въглероден отпечатък.


Д-р Ян Бургард, управляващ партньор в Berylls, заяви в изявление "Електрическите автомобили изглеждат панацея и намаляват емисиите с 35%. В края на краищата електрическите превозни средства не изпускат въглероден двуокис по време на шофиране - поне това е широко разпространено мнение...Въпреки това, те не подобряват ситуацията. В крайна сметка, производството на електроенергия - включително за електрически автомобили - все още е силно зависимо от изкопаемите горива в много страни от ЕС. Климатът не се интересува дали въглеродният диоксид идва от изпускателната тръба, или дали се отделя при изгаряне на лигнитни въглища, за да се генерира електричество или енергоемко производство на батерии.


Изследването сочи, че изграждането на 500 килограма акумулаторна батерия EV ще доведе до 74% повече въглеродни емисии, отколкото произвеждането на традиционно превозно средство. Бургър казва, че е време да се помисли за дизеловия подход, ако светът иска да постигне целите за опазване на околната среда до 2030 г. по отношение на СО2.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и