17.03.2016 11:07

Полети с енергия от водорасли са "зеленото" бъдеще на авиацията

Видян 4427 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В дългосрочен план НАСА се надяват да допринесат за намирането на решение чрез своя проект "Екологично отговорна авиация", проучващ ефективността на дизайна на самолетите, които ще се използват след 2020 г. Мениджърът на проекта Файет Колиър коментира: "Имаме поставени цели да ограничим изгарянето на гориво с 50 процента, да намалим наполовина шума около летищата и да ограничим емисиите на азотен окис със 75 процента. Смятам, че авиоиндустрията се е заела сериозно с предизвикателствата - и твърдо сме ангажирани в откриването на начини за намаляване на въздействието ни върху околната среда."


Въздушните полети биха могли да бъдат извършвани с енергия, добита от огромни морета с водорасли, отглеждани до летищата - и това би могло да се случи след не повече от четири години, твърдят учени и авиокомпании, опитващи се да открият "зелено" бъдеще за авиацията.

Гиганти в авиоиндустрията като British Airways и Airbus подкрепят проект на британския университет "Кранфийлд", проучващ способи за отглеждане на водорасли за самолетно гориво в комерсиален мащаб.

Проектът стартира, когато 1500 делегати от правителства и авиационната индустрия напускат Монреал след редовната тригодишна конференция на Международната организация на гражданската авиация (ICAO), която приключи на 8 октомври. На конференцията бяха договорени цели за подобряване на ефективността на горивата до 2050 г., но много от участниците смятат, че организацията действа твърде бавно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей