01/02
30.08.2016 10:22

Безпилотен летящ хотел няма нужда от електро и ВиК мрежа

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Какво би било да летиш над ждрела и долини или да разглеждаш пустини, без да се лишаваш от комфорта на удобната хотелска стая? Тази фантазия е в основата на концепцията „Driftscape” на HOK: мобилен, самодосатъчен и самоподдържащ се хотел, замислен да даде на гостите си силата да пътуват почти навсякъде, където пожелаят. Футуристичната кръстоска между дом и дрон наскоро се оказа финалист в конкурса „Награди за радикални иновации“ – една надпревара, която се стреми да даде гласност на иновативни идеи в сферата на хотелиерството.


Driftscape се състои от два модулни обекта: “дрифткрафт“, който е около 20 кв. м. автономно пространство за двама, и голям “оазис” в подножуието – зона за отдих и обслужване на стаята. Изградена от силно изолиращи полимерни стени с помощта на лека структурна система, прозрачната яйцевидна стая за гости ще предлага 360-градусова гледка навсякъде, където пътува, а за да пътува, тя няма да има нужда от връзка към електропреносни или ВиК мрежи. Ще може да пътува по 2-3 дена. Кржащите „дрифткрафт“-ове обещават за своите гости пълно потапяне в средата, която посещават, но в същото време и минимален отпечатък върху физическата околна среда.


Яйцевидните помещения също така ще могат да се свързват заедно. Така например три “оазиса“ в комбинация биха образували „оазис-база“ – пространство, състоящо се от общ салон, ресторант и двор.


Въпреки лудешкия дизайн на „дрифтскейп“, архитектите от HOK вярват, че техният безпилотно летящ микро-хотел би могъл да е готов за комерсиална употреба след пет години. Те посочват Ehang 184 и Puffin Personal Air Vehicle като примери за съществуващи технологии, които биха могли да подкрепят летящите безпилотни „дрифткрафт“-ове. На 5 октомври тази идея, наред с други смели предложения, ще бъдат представени като част от финала на конкурса, а публиката ще гласува на живо за определяне на победителя. Той ще получи награда от 10 000 долара в помощ на своята концепция.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби