27.10.2016 10:10

Първият в света смартфон без рамка на дисплея

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Компанията Xiaomi, известна като "китайския Apple", изненада потребителите, като представи първия в света смартфон без рамка около дисплея. Xiaomi MI MIX покрива 93% от предния панел с дисплей, като с това реализира първа безбройните подобни концептуални проекти на множество компании през последните години.

MI MIX е с 6.4-инчов дисплей с резолюция 2040х1080. Дисплеят има много тънка рамка, която почти не се вижда и практически изглежда, сякаш покрива целия преден панел. Дисплеят е изрязан по ъглите, за да пазва добре на извивките на корпуса. Единствено в долната част има видима дебела рамка. В нея са поставени камерата на предния панел, сензорните бутони и говорителят.

Означава ли това, че телефонът трябва да се държи наопаки, за да се води разговор? Не. Xiaomi е разработила специален модул с керамика, който използва и метало-керамичния корпус на телефона, за да преобразува електрическите импулси в звукови вълни. Освен това има и сензор, който автоматично разпознава, кога потребителят доближава телефона до ухото си и активира модула.

Телефонът използва процесор Qualcomm Snapdragon 821 с 4GB оперативна памет. Има и 128GB за файлове. На гърба е поставена камера с 16 МР, сензор за пръстови отпечатъци. Вградената батерия е 4400mAh, като MI MIX поддържа и две SIM карти, пише Vesti.bg.

Продажбите на телефона започват още от следващия месец в Китай, като цената му ще е около 500 долара.

За 590 долара ще се предлага и още по-мощен модел. Той ще има 6GB RAM и 256GB памет за файлове. Ще има и рамка от 18-каратово злато около обектива. Компанията го определя като концептуален модел, но не дава подробности дали ще бъде с ограничено производство и дали ще се предлага в други държави.



Източник:  Economic.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…