07.11.2016 10:11

Nissan пуска серия хибридни автомобили

Видян 1679 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като затвърди името си в света на електрическата мобилност, сега Nissan решила да се пробва в света на хибридните електрически превозни средства. Компанията избра да направи това с хибрид с удължен пробег – Note e-Power, съобщава Greentech.bg


Както е и при другите хибриди с удължен пробег, задвижващата система тук разчита на двигател с вътрешно горене, комбиниран с електрически мотор. Двигателят се използва само за производство на електроенергия – като генератор – а не за директно задвижване на колелата.


Nissan твърди, че това е много по-ефективна технология от която и да е система с двигател с вътрешно горене, благодарение на ефективността на електромотора, който разчита на много по-малка батерия от 100% електрически автомобил. Тя служи като буфер, има 1/20-та от размера на батерията на Leaf и се побира спокойно под предните седалки.


Според наличните данни за Япония, бензиновият двигател е 58kW трицилиндров 1.2L, който осигурява електроенергия за 80 kW 254 nm електромотор.


Теглото на Nissan Note e-Power е същото като конвенционален компактен автомобил – 1220 кг. Японските тестове за горивна ефективност показват разход от 2,9 литра на 100 км.


Засега Nissan Note e-Power е достъпна само в Япония. Говори се обаче, че не след дълго возилото ще сепояви и Европа като част от стратегията за електрификация на марката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец