Свързани новини

20.03.2017 10:47

Инвеститори даряват земи за булевард между Младост и Дружба

Видян 1777 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чужди компании ще дарят терени на Столичната община за изграждането на булеварда между кварталите Младост и Дружба, съобщи кметът на район Младост Десислава Иванчева във Фейсбук. Тя посочи, че става въпрос за изграждане на продължението на бул. Копенхаген между бул. Цариградско шосе и бул. Ал. Малинов. Иванчева допълни, че доизграждането на булеварда би позволило пренасочване на част от трафика от задръстения в пиковите часове бул. Александър Малинов.  Проблем пред реализацията на проекта досега беше, че трасето на продължението на бул. Копенхаген минава през частни терени. Иванчева уточни, че четирима чужди инвеститори  вече са закупили почти всички имоти и когато процедурата приключи ще може да се пристъпи към реализация на проекта.


19’ припомня, че проектът за изграждане на булевард между Младост и Дружба е още от времето на социализма. След промените през 1990 г., обаче земите са върнати по закона за реституцията, което прави реализирането на бъдещия булевард невъзможно.


Кои са инвеститорите, не стана ясно, но с инициативата може да е свързана турската фирма Гаранти коза, която ще строи комплекса Гранд каньон в Младост 3, пише Сега. Така турците могат да решат проблема с трафика в района, който се изтъква като пречка пред гигантския проект.


Стара идея на Столичната община пък е с доизграждането на бул. Копенхаген да бъде удължено трасето на трамвай 23. Мотрисите ще изпълняват функцията на довеждащ транспорт до метростанцията в Младост 3.


Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев заяви, че предстоят изключително тежки отчуждителни процедури на терените, отредени за доизграждането на булеварда. Въпреки даренията ще бъде необходимо и отчуждаване на земите, през които ще минава той. Проектът за изграждането на трамвайната линия пък ще бъде представен на обществено обсъждане, едва след като общината придобие цялата площ под бъдещия булевард, съобщиха от Столичната община.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се