01/02
22.08.2017 11:38

Рано откриват рака с нов уред в София

Видян 2112 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мобилен ехограф от най-ново поколение заработи от днес в Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания - СБАЛОЗ в София. Компактното устройство ще помага за ранното диагностициране на рака на млечната жлеза и други разпространени онкологични заболявания. Високата му разделителна способност позволява откриването на образувания от няколко милиметра, не скри задоволството си директорът на болницата д-р Борислав Димитров.


Ехографът на водещата технологична компания General Electric беше закупен след благотворителната кампания на списание EVA под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Фандъкова, която има лична история за борба с рака на гърдата, отново подчерта колко е важна ранната диагностика на болестта. Само през последната година Столичната община организира и финансира прегледите на 500 жени от различни професионални области като при 30 от тях бяха открити находки, а при 4 и налично заболяване. Жените трябва да се изследват веднъж годишно, а след 40-45-годишна възраст и два пъти, подчерта рентгенологът д-р Ивайло Чобанов от отделението по образна диагностика. Той увери столичния кмет, че ехографът е напълно безопасен за пациентите и не ги натоварва с лъчение.


В каузата на списание EVA се включиха над 150 души - топмениджъри, собственици на компании – лидери, артисти и музиканти, журналисти, писатели и бранд мениджъри на световноизвестни марки. С тяхна помощ се събра сумата 26 100 лева, с която беше закупен модерният мобилен ехограф.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп