15.09.2017 11:06

Tesla показва електрическия си камион

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Автомобилната компания Tesla обяви датата, на която ще представи официално свръхмодерния си камион, оборудван с електрически двигател и автопилот. Това ще се случи на специално събитие на 26 октомври.


 "Този звяр ще си струва да се види лични. Говорим за нещо невероятно", заяви изпълнителният директор и съосновател на Tesla Илън Мъск в Twitter, предава БГНЕС.


 Идеята да произведе безпилотен товарен електрически автомобил компанията за първи път обяви през лятото на 2016 г. Дълго време след това в медийното пространство не се появяваха никакви подробности, докато през април Мъск не издаде, че се планира премиера на новите камиони през септември.


 Тогава той изтъкна, че производството им би намалило значително разходите за транспорт, както и би увеличило сигурността на пътя. Специалисти в сферата на автомобилното производство изразиха притесненията си, че безпилотните камиони на Tesla ще имат тройно по-малък пробег с единично зареждане, спрямо дизеловите модели, което е сериозен недостатък. В края на август пък излезе информация, че тежкотоварните електромобили на американската компания ще имат възможност да изминават по близо 500 км с едно зареждане.  


Каква обаче ще е окончателната присъда и ще успее ли Tesla да разубеди критиците си, ще стане ясно през октомври. Ясно е, че с този си ход компанията заявява сериозни амбиции да разшири дейността си и да навлезе в нови сегменти, като се знае също, че се работи и по електрически микробус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на