Свързани новини

19.09.2017 17:03

Датският проект за бъдещето на София е готов

Видян 1808 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

80 години след немския план за развитието на София, който само частично се реализира при легендарния кмет Иван Иванов, до броени дни ще бъде представен датският проект за бъдещето на милионния град. Направление Архитектура и градоустройство на Столичната община организира публично представяне на София - град за хората на 4 октомври (сряда) от 17 ч. в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия на бул. Христо Смирненски № 1 в неговата Аула Максима, съобщава Градът.


Докладът ще бъде представен от Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер, а като част от събитието се предвижда презентация по проекта от проф. Ян Геел, както и прожекция на документалния филм Човешкият мащаб, в който студио Gehl има основно участие.


В края на 2016 г. световноизвестният датски урбанист проф. Ян Геел прие поканата на кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект Здравко Здравков да консултира Столичната община в създаването на стратегия за развитие на публичните пространства в градския център. Именно тази визия за бъдещето представлява София - град за хората. През март тази година екипът на Gehl започна работа по възложената им оценка на състоянието на градската среда на централна ни градска част.


В края на април се проведе обучение на 35 доброволци, които бяха запознати с подходите и изследователските инструменти, използвани от Gehl. В резултат на обучението доброволците извършиха двудневни теренни проучвания. Информацията от тях бе систематизирана. Тези проучвания, както и допълнителни данни, предоставени от ОП Софпроект - ОГП, дирекция Култура, дирекция Сигурност, дирекция Зелена система, дирекция Транспортна инфраструктура и дирекция Управление и анализ на трафика към Столичната община, СДВР и пътната полиция послужиха за основа на анализа на състоянието на публичната среда и живота в централните части на столицата, проведен от екипа на Gehl.


Основна част от доклада ще бъдат препоръките на Gehl за краткосрочни инициативи, средносрочни и дългосрочни проекти, които да подпомогнат фокусирането на устройствените политики към превръщането на София в уютен, спокоен и сигурен град с човешки мащаб на обитаемата среда.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния