15.12.2017 10:06

Вила S произвежда повече енергия, отколкото консумира

Видян 1554 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сметките за ток са спомен от миналото за обитателите на „Вила S“ – енергийно позитивна къща в Западна Холандия, построена да замени бивша постройка от 60-те години. RAU architecten са проектирали новия дом, захранван от слънцето, обхващайки околните дюни и горския пейзаж чрез големите прозорци. Фокусът на архитектите върху устойчивостта обхваща и материали, включващи сертифициран от FSC дървен материал и „материали без емисии“.


Облицована в черна дървесина, „Вила S“ е кубчеста сграда, прорязана от прозорци с различни размери. Красивата борова гора в северозападната част на имота е обусловила разположението на прозорците и последователността на закритите пространства. „Преходът към тази гора е постепенен, плавно се преминава от частно към обществено“, пише архитектите. „Важно качество в дизайна е последователнността на различни пространства, всяко с изглед към гората, но на всяко място тя се усеща по различен начин“.


Приземният етаж е отчасти потънал и съдържа сауна, офис, стая за гости и зимна градина, която се отваря към дневната по-горе през стълбище. Първият етаж включва също трапезария, кухня и стая за игри. Спалните са разположени на втория етаж. Големите прозорци получават достатъчно естествена светлина, която отскача от отражателните, светло оцветени стени, и формира изкусителни гледки към басейна, градината и гората.


Освен със слънчеви панели, домът е оборудван и с готварска печка за производство на енергия. Бетонната плоча под пода на етажа осигурява топлинен комфорт и е допълнена от нискотемпературна климатична система.


Снимки: Marcel van der Burg


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат