15.03.2018 11:53

Стартъп обещава да консервира мозъка ви, но първо трябва да ви убие

Видян 1454 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Американският стартъп Нектом обещава да запази мозъците на клиентите си, използвайки пионерска техника, изпробвана успешно при зайци и при прасета. Единственият недостатък, е че първо трябва да ви убие. Процесът се нарича криоконсервация, стабилизирана с алдехид. Специално създаденият термин, за да го опише се нарича vitrifixed - превръща мозъкът в стъкло.


 Самият главен изпълнителен директор на Y Combinator Сам Алтман е един от 25-те, платили депозит от 10 000 долара, за да се включат в списъка с чакащите за консервацията. "Предполагам, че мозъкът ми ще бъде качен в облака", каза Алтман за MIT Technology Review.

 За да може обаче процесът на витрификация да запази мозъка достатъчно добре и да остави надеждата за пълноценното му възраждане, то консервирането трябва да се извърши в момента на смъртта. Или по-точно трябва да бъде причина за смъртта. Кръвният поток към мозъка си, трябва да бъде заменен с балсамиращи химикали, които запазват невронната структура, дори когато убиват пациента.

Нектом вярва, че службата му е законна в някои американски щати, къде е разрешена евтаназията, включително Калифорния, където уставът "смърт с достойнство" е в сила. Дори при това положение компанията не предвижда реалното използване на услугите до 2021 г.

 Други недостатък на Нектом, че, както повечето бизнеси с криоконсервация, компанията няма реален метод за съживяване на мозъците, които съхранява. Тя се надява това да бъде направено някъде около 2024 г.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион