Свързани новини

27.04.2018 10:51

Тръмп на 13-и, петък в Лондон

Видян 1050 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Американският президент Доналд Тръмп ще проведе работно посещение във Великобритания на 13 юли, петък, по време, на което ще се срещне и с Кралицата. Визитата ще се състои веднага след срещата на върха на НАТО в Брюксел и ще включва двустранни разговори с британския премиер Тереза ​​Май. Това обаче няма да бъде пълно държавно посещение, което му беше обещано миналата година от Мей при посещението й във Вашингтон. Това означава, че няма да бъде почетен с официални банкети в Бъкингамския дворец и шествия.


Външният секретар Борис Джонсън приветства посещението и намекна, че е закъсняло. Визитата бе понижена до "работно пътуване" заради огромното обществено недоволство.  Преди време Тръмп влезе в конфликт с кмета на Лондон Садик Хан, който заяви готовност за масови мирни протести и посочи, че ценностите на президента са далече от тези на лондончани. По думите му гражданите държат на свободата на словото, която им е много скъпа, а Тръмп много пъти открито напада медиите.


Американският президент твърди, че е отказал посещение миналата година поради ненавистта си към Барак Обама, който е продал предишното американско посолство в Мейфеър за "фъстъци".


Групите по правата на човека обещаха също да протестират през юли.


Директорът на Амнести Интернешънъл Кейт Алън заяви: "Когато Доналд Тръмп пристигне на тези брегове, ще чуе гласовете ни и  тези на хилядите наши привърженици"


"След като се премести в Белия дом, Тръмп показа нетърпение, граничещо с нетърпимостта към мирните протести, медиите и дори самия демократичен процес. Така че посещението му във Великобритания ще бъде важна възможност да се подчертае значението на свободата на словото и правото на протест ", посочи още Алън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей