Свързани новини

02.05.2018 16:25

Предстоят безумни промени в правилата за движение по пътищата

Видян 1925 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неадекватните промени при разделянето на Закона за движение по пътищата са заплаха за сигурността. Така смятат от 14 неправителствени организации, които излязоха със становище по измененията. Планът на управляващите е законът да се раздели на три – на Закон за движение по пътищата, Закон за пътните превозни средства и Закон за водачите на моторни превозни средства. Само от една от организациите – Института по пътна безопасност, излязоха със 75 страници критични бележки към първия от тях (при положение, че целият закон е 98 страници).Ето  само част от скандалните промени, които са заложени от управляващите:


- отменя се правилото за предимството на дясностоящите в кръгово движение; глобата за промяна на структурата на МПС (примерно тунингованите коли, които участват в гонки) пада от 7000 лв. на 150 лв. и много други.


Междувременно в сряда изминаха три месеца от трагичния инцидент с моторна шейна, управлявана от транспортния министър Ивайло Московски, при който загина неговият син.  90 дни по-късно виновен за трагедията няма. Няма отговор и на въпросите: той ли е карал, взета ли е проба за алкохол на Московски след инцидента, на кого са свръх мощните шейни,  докарани специално от София, какво е причинило катастрофата, как е било обезопасено детето, кога ще се регулира движението на подобен тип опасни превозни средства  и много други. Вместо да подаде оставка от своя пост на министър, Московски изглежда се е заел да направи поредните абсурдни промени в правилата за движение по пътищата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв