Свързани новини

02.05.2018 17:22

Откриха нарушения в болницата, където почина пациентката, немогла да доплати лечението си

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследващи разкриха куп нарушения в болницата, където преди десет дни почина жена, която не е имала възможност да доплати за лечението си. Както 19’ писа миналата седмица, при 500 милиона повече за здраве тази година жена почина, след като не е могла да заплати животоспасяващата аортна клапа, възлизаща на 15 000 лв. От тази сума касата поема едва 2600 лв.


В медицинската документация на починалата били отразени три хоспитализации в лечебното заведение, в рамките на 30 дни - на 27 март, на 30 март и на 21 април. В 1.30 ч. на 22 април тя е починала. В предоставената от болницата документация за пациентката е приложена декларация за доплащане на медицинско изделие, в която е имало подпис на декларатор, но не е имало посочена сума за доплащане, нито вид на медицинското изделие. Според магистър фармацевта, управител на болничната аптека, аптеката не е разполагала с необходимата транскатетърна клапа.


Проверяващите са констатирали още, че на пациентката са били извършени ехокардиографии от лекар без специалност, което е отразено в медицински документ, подписан от един и същ лекар.  Изследването е задължителна диагностична процедура за изпълнение и заплащане на клиничната пътека от НЗОК, като има изискване лекарят специалист, който го извършва, да е с придобита специалност и да притежава допълнителна квалификация/сертификат за ехокардиография - базово ниво.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог