Свързани новини

10.05.2018 09:30

БСП подкрепя Симеонов за промените в Закона за хазарта

Видян 1381 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Непосредствено преди срещата Корнелия Нинова-Валери Симеонов социалистите взеха решение да подкрепят битката на вицепремиера и лидер на НФСБ срещу рекламата на хазарта.


"На свое общо събрание, Парламентарната група на "БСП за България" обсъди предоставения от Валери Симеонов ЗИД на Закона за хазарта и единодушно реши да го подкрепи и да гласува за ограничаването на рекламата на хазартни игри",  съобщиха от пресцентъра на соцпартията.


Решението е взето с гласовете на всичките 80 депутати на БСП, научи Епицентър.бг.


Валери Симеонов вече обяви, че промените в режима за хазарта за него са кауза. Той обаче няма подкрепата на собствената си парламентарна група на Обединени патриоти, ръководена от Волен Сидеров.  Лидерът на "Атака" е твърдо против. Избраниците от ВМРО по-скоро биха подкрепили законопроекта.


Не се знае как ще реагират от ГЕРБ. Това трябва да стане ясно на днешната среща  между Симеонов и Цветанов. Сигналите от ГЕРБ са, че те също не са особено доволни от рестриктивните мерки срещу рекламата на хазарта, които предлага техният коалиционен партньор.


В тази ситуация вицепремиерът изненадващо получава подкрепа от опозицията. С гласовете на левицата законопроектът му има всички шансове да мине в пленарна зала.


Валери Симеонов обяви хазарта за „болестно състояние“ и се зарече да ограничи рекламата му.


Законодателните текстове, на които държи лидерът на НФСБ, са две групи – първите ограничават скритата реклама на хазарт, т.е. ако бъдат приети, няма да е възможно в телевизионна реклама гражданинът Х с вълнение да обяснява на широката публика как е спечелил ей-така 100 хиляди лева.


От друга страна е предвидено и да се ограничат местата, където ще могат да се продават т.нар. талончета за търкане.


„Промените са в два закона - за хазарта и за радио и телевизия. И в двата закона ние премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове, клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т. н. Всъщност това е, което създава интерес и зависимост“, обяви по-рано намеренията си заяви Симеонов.


Тогава вицепремиерът се похвали фейсбук, че е отказал на Васил Божков да  промени текстовете си и бизнесменът си тръгнал "разочарован".


Според запознати законопроектът на Симеонов ще предизвика трус не само в коалицията Обединени патриоти, но и в управляващата коалиция, заради мощта на хазартния бизнес. Освен хазарта, индиректно ще пострадат и медиите, в чиито рекламни бюджети влизат пари от различните видове лотарии и игри.


 


Източник: "Епицентър"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв