Свързани новини

10.05.2018 13:57

Магистрала или разкопки, пита във ФБ „референдум” пиарът на ГЕРБ

Видян 1664 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Мариета Димитрова


http://blagoevgrad-news.com



„След като от месец се шуми около темата със Скаптопара, Борисов обясни на хората, че ще спре строителството на АМ Струма, докато се чака становище от експертите. Някои повярваха, други не. Всички говорят за експерти, но никой така и не разбра кои са, но пък служат за алиби и отлагане.


Борисов дойде в Благоевград, за да успокои хората, ама не му се получи някак, защото в някакъв момент заговори за спиране на магистралата. После се заговори, че трябва да се изчака и ще се търси вариант. Междувременно, утре референдумът по мои изчисления няма да се приеме. И ще трябва да продължим да чакаме…неизбежното.


Сега, понеже доста хора ще ме обвинят, че казвам „неизбежното“, ще обясня. Намеренията на управляващите са ясни, особено след пост в социалната мрежа на Никола Николов, който е ПР на ГЕРБ. Днес той пусна анкета в профила си, с един въпрос и само два възможни отговора. “Кое ни е по-важно- разкопките или магистралата?“, пита Николов, тоест трябва да изберем, или едното, или другото. Очевидно двете неща заедно няма как да се случат според ГЕРБ.


Всичко това, на фона на обясненията, че се търси вариант  да се запазят разкопките, изглежда като чиста проба заблуда. Изглежда, че времето на чакане на прословутото „становище на експертите“ е печелене на време. Разчитат ли управляващите на това, с времето напрежението да се уталожи, можем само да гадаем, макар че за мен лично е ясно.


„Ще търсим решение – ще чуем археолози, историци, строители и ще преценим и възможността за преместване на трасето, но това е риск поради близостта с реката. Очаквам до два месеца историците и инженерите да са готови с изчисленията и да предложим вариант за продължаване на строежа на магистрала Струма”, каза премиерът преди дни. Това звучеше разумно тогава. Само, че днес след поста на Никола Николов, някак ми се струва, че нещата са решени.


Простете ми, ако греша, но все си мисля, че ПР–те на партии, би трябвало да изразяват публично мнението и убежденията на своите началници, да информират хората за това, какво мисли да направи или  е направила партията им. Те са хората, които градят и пазят имиджа и доброто име на шефовете си. Та в този ред на мисли, може би трябва да приемем анкетата на Николов, като въпрос на ГЕРБ. Това от своя страна означава, че управляващата партия иска и може да се погрижи или само за разкопките, или за магистралата, поне аз не видях възможен отговор „и двете“. Няма опции, като  изместване на трасето, например във въпросната анкета.


Може пък и Николов самоволно да си е решил да пита хората, без да се допита до когото трябва. Може той да вижда нещата по този начин, но се съмнявам да му плащат, за да мисли той и дава решения на подобни въпроси.


Какво да си мислят сега жителите на Благоевград? Аз лично си задавам няколко въпроса, всички те са свързани с това, че някой ни заблуждава.


Публично ще задам само, този въпрос: Николов сам ли го измисли, или Борисов му каза да пита?”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Разбира се ,че разкопките-Магистралката може и под тунел,може и над тя-бе..........

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е