Свързани новини

10.05.2018 17:05

БСП и ГЕРБ срещу В. Божков и лотарията

Видян 2272 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Законопроектът за хазарта на Валери Симеонов ще бъде одобрен от основните парламентарни групи.


Левицата пое ангажимент да подкрепи поправките на Симеонов.  От БСП решиха да гласуват за ограничаване на рекламата на хазартни игри. Решението е взето единодушно с гласовете на всичките 80 червени депутати.


От ГЕРБ също  обявиха, че ще подкрепят ограниченията за реклама на хазарта, въпреки, че отвърлиха другата законодателна инициатива на Симеонов за пушенето. "Законът за хазарта ще получи политическа подкрепа”, заяви шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.


По-рано вицепремиерът Валери Симеонов се обяви за законодателни промени заради агресивната реклама на хазарта. "В момента в България се излъчват реклами на хазарт по най-безобразен начин", заяви лидерът на НФСБ. Той подчерта, че хазартът у нас вече достига до 3% от БВП.


Заради законопроекта среща със Симеонов е поискал бизнесменът, считан за "баща" на игрите на късмета - Васил Божков. По думите на председателя на НФСБ Божков си тръгнал разочарован след нея.


Промените са в два закона - за хазарта и за радио и телевизия. Законодателните текстове на Симеонов целят да се ограничи скритата реклама на хазарт. Предвидено и да се ограничат местата, където ще могат да се продават т.нар. талончета за търкане.


Симеонов обаче няма подкрепата на собствената си парламентарна група на ОП.  Законопроектът му предизвика разногласия в патриотичната коалиция. Съпредседателят на ОП Волен Сидеров е твърдо против закона за хазарта. Засега не е ясно дали и депутатите от ВМРО ще подкрепят законопроекта.


С гласовете на на БСП и ГЕРБ законопроектът му  трябва да мине в пленарна зала.


Ако промените бъдат приети, освен хазарта ще бъдат засегнати и медиите, в чиито рекламни бюджети влизат пари от различните видове лотарии и игри. Ще фалира ли националната лотария - отговор в следващия брой на 19 минути!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Хасан 30.06.2019 14:08

    Агресивната реклама на лотарията трябва да бъде забранена веднага! Дебилизираха народа напълно! На всичкото отгоре се оказа, че и не изплащат сумите над 100 000 лева - разсрочват ги за 3,5, 10 години. Мафия!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви