Свързани новини

11.05.2018 10:56

Нова поправка на Антикорупционния закон

Видян 1722 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "И ако нашето законодателство е една матрица, антикорупционния закон дава една постоянна грешка в законодателството ни. Това са вече вторите промени и се дължат именно на нескопосания закон, който беше изготвен и гласуван", заяви Тодор Байчев от БСП, след като народните представители удължиха срока за подаване на декларация за имущество и конфликт на интереси на задължените лица пред Антикорупционната комисия до 8 юни. Това стана с поправка в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Това е втората поправка от приемането му в началото на годината, когато се удължи срокът за общинските съветници за деклариране на несъвместимост.


В мотивите си вносителите от ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС обясняват поправката с краткия срок за подаване на декларацията и големият брой обстоятелства, които трябва да се декларират.


"Когато нещо се прилага за първи път, то има необходимо време, за да сработи. Очевидно този закон ви плаши и по тази причина твърдите, че това е лошо или не знам какво  законодателство", възрази на упреците на опозицията Данаил Кирилов от ГЕРБ, предаде БНР.


Народните представители единодушно гласуваха решение, с което възложиха на Министерския съвет да изготви и приеме позиция в защита на българските превозвачи по Законодателният пакет за мобилност, добил популярност като пакета Макрон. В мотивите си представители на всички парламентарно представени сили посочват, че Законодателният пакет за мобилост представлява пряка заплаха от фалит на стотици български превозвачи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от