Свързани новини

13.05.2018 07:05

Борисов: Разпоредих и еврокомисарката идва при мене

Видян 3199 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Премиерът Бойко Борисов увери, че е поел ангажимент към транспортните фирми. „Още в петък разпоредих и в понеделник еврокомисарката по транспорт ще бъде в 14.00 часа при мен, за да направим среща с транспортния бранш”, заяви той в Стара Загора.

Така премиерът демонстрира увереност срещу законопроекта на френският президент Макрон. Преди по-малко от година обаче, когато Макрон беше на посещение в България, той получи подкрепата на Борисов и не срещна никакви възражения срещу поправките си.  „Някой написал, че Макрон се обърнал към мене да бързаме с реформите. Една дума не е казал по въпроса, а точно обратното”, настоя премиерът.


 "За толкова неща с канцлера са ме помолили да им помогна и да свършим работа. Понеже много ги е яд, защото специален гост в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, сега в Германия президентът Макрон и аз и пак им е неприятно и дай да почваме с фалшивите новини. Едва ли не специален гост съм, но да ми направи забележка. Малко поне да имаха срама. Защо Западните Балкани? Тук бих си позволил да цитирам канцлера, ми казват,

че съм избрал най-трудната тема, от която всички бягат,

защото в този регион десетилетия ежедневието на тези хора беше да се убиват един друг“, допълни премиерът.

Според него това не е било преди два-три века, а вчера. „Тази криза в Косово ние трябва да я прекратим. Защо ни касае България? Ами разпада на Югославия и войната в Косово върнаха България десетилетия назад. Създадоха организирана престъпност, контрабанда. Кой ще дойде да инвестира в район, където се бомбардира? Благодарен съм на всички колеги, защото всички потвърдиха, че ще дойдат в сряда, дори тези, които не признават Косово – и Румъния, и Кипър, и Гърция. Премиерът Рахой ще дойде на 15 и 16 май на двустранно посещение, за да може и той да участва и да не ни създава проблеми. Благодарен съм за този жест специално към България“, добави той и подчерта, че се отчита България като държавата, която на 100% се справя с миграционния поток.

„Сега всички казват колко съм бил прав, че

не съм се изпокарал и аз с президента Ердоган и България ни е най-сигурното място.

Ама колко и тогава „хейт“ отнесохме, понеже е много модерна тази дума. Ако сега Стара Загора има 2000-3000 мигранти, кметът какво ще прави“, попита още премиерът.

Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани,  каза още премиерът по време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора.

„С македонците заедно при папата ще бъдем – всяка година и те, и ние ходим там, и то винаги е едно бутане, едно криене, едно кой ще е първи, кой ще е втори. Със Зоран се разбрахме заедно да сме в хотели, заедно да ходим на плочата. Вчера на колегите – и на Вучич, и на Тачи, им казах, защото в Скопие се скарахме много – не искат да си подават ръка, единият е обиден, другият е обиден. И това ми е една от задачите

сега и съм убеден, че самите те вече са много надраснали

и знаят, че в европейската политика трябва да дават личен пример. Затова съм спокоен“, каза още Борисов и посочи, че министър-председателят на Великобритания Тереза Мей също ще дойде в България и то за два дни. „С десетилетия не са идвали английски премиери, а сега и Тереза Мей, и Дейвид Камерън – даже сутринта рано ще им дам и двустранна среща, за да обсъдим Брекзит рано“, коментира Борисов.

Министър-председателят посочи, че заради всичко това опозицията я е „много яд“. „Виждам такава ярост – просто нещо като им падне мъничко в Парламента и настава злоба и жлъч. Не знам как народните представители на ГЕРБ ще оцелеят физически. Вече остава малко от Българското председателство – не успяха да го провалят, въпреки че направиха всичко възможно, ама всичко възможно. Яд ги е, защото нито имат екип, нито имат програма. Гледам ги – и Таско, и Гечев, всички са били министри и зам.-министри – пази Боже, само при мисълта, че такива ще дойдат, ще държим здраво докрай. И всички казват, че той се е уморил и свърши ли председателството… И само се питат кой от тях ще стане министър.

Преди имаше основание – например, когато ни направиха номера с вдигането на цените на тока само на определени апартаменти и забавените фактури, и сега февруари пак искаха да направят същата работа. Атаката беше масирана, психологическа и само с една цел – да се провали председателството, но така се проваля и Европа. Как щеше да се проведе всичко това?

Аз съм моторът на тая работа за Западните Балкани.

До онзи ден държавите, които не признаваха Косово, не искаха да седнат на една маса с нея, но знаете ли колко усилия положих и лични разговори един по един. И така те до един потвърдиха, че ще дойдат на 17-и. А испанският премиер Мариано Рахой каза, че ще дойде дори и на 15 и 16, за да не кажа, че е нещо против мене“, каза още Борисов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    по-прост от тиквопитека в българия не може да се намери. Прочетох всичко, смисъла на едно изречение не схванах. Срам ме е, че този получовек ме управлява и представя държавата в цял сват. Позор е малко да се каже. Дори РЕЗИЛ не става. Не намирам подходяща дума.

  • 003 бояна 30.06.2019 14:08

    хвалете ме уста....,но питаш ли как се живее с тия ненормално ниски и неосъвременени пенсии,вдигате само вашите с много.....,а нас по 4-5лв....идиотска система....

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    и все "АЗ"-сам се велишае,а народа му е болен-нелекуван,гладен и уморен от чиновниците и банките....

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    тиква на плет.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв