Свързани новини

17.05.2018 14:08

НС прие доклада на комисията за продажбата на ЧЕЗ

Видян 2439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Парламентът подкрепи доклада на временната комисия за продажбата на ЧЕЗ в България. Депутатите задължиха правителството да включи електроразпределителните дружества в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност, предаде БНР.


Народното събрание поиска службите за сигурност да предоставят подробен анализ на действията си по планираната продажба на дружеството ЧЕЗ, а Българската народна банка да предостави информация на Народното събрание за поетите финансови ангажименти от български банки по сделката с Инерком България за придобиването на активите на ЧЕЗ в страната.


"От работата на комисията по отношение на планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп - България е видно, че кандидат купувачът "Инерком България" не би могъл да отговори на изискванията за опитен стратегически инвеститор", заяви преди обсъжданията председателят на временната комисия Жельо Бойчев от БСП.


Крум Зарков от левицата припомни информация от сътрудниците на управителя на фирмата Гинка Върбакова:


"Според нейните консултанти средства за финансиране на сделката тепърва ще се търсят. Питаме, кой стои зад Гинка Върбакова и "Инерком"? Едно е сигурно, те са подставени лица, но сигурно е, че зад тези хора стои уродливото лице на политико-икономическата ситуация в България – всичко е задкулисно, всичко е мъгла".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби