Свързани новини

23.05.2018 09:34

Русия ще разгледа газовите проекти с България при гаранции от София и ЕС

Видян 1853 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия е готова да разгледа съвместните газови проекти с България при условие, че те бъдат гарантирани от правителството на България и Европейския съюз. Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в ефира на руския телевизионен канал Россия 24.


„Русия реализира строителството на газопровода Турски поток. България отново проявява интерес транзитът на газа да преминава през територията на страната. Включително те искат да се разгледа въпросът за възможно строителство на газов хъб в България. В момента се разработват технико-икономическите основания. По принцип Русия не се отказва от сътрудничество и сме готови да разгледаме всички варианти“, заяви Новак, предаде Фокус.


„За нас е важно да получим гаранции, че всички тези големи проекти и бъдещи инфраструктурни проекти ще бъдат гарантирани от гледна точка на покупателите на газа, че ще съответстват с изискванията на европейското законодателство и ще имаме гаранции от правителството на България и Европейската комисия“, добави енергийният министър.


Въпросът за преки доставки на руски газ до България бе повдигнат от президента Румен Радев по време на посещението му в Русия.


В интервю за руския Комерсант българският държавен глава заяви: "България има нужда от пряка доставка на руски газ през Черно море. Да го наречем „Български поток“. Диктува го здравият разум и изискванията за енергийна сигурност и ефективност, и то не само спрямо България, но и спрямо Европейския съюз. Тази амбиция не се различава от мотивите на Германия да осъществи „Северен поток“ 2. Разбира се, и България, и Германия са държави-членки на ЕС и следва да зачитат нормите на Третия енергиен пакет. Това са изискванията за разширяване на мрежата от доставчици по маршрутите за пренос на енергийни ресурси. Надявам се руската страна и Брюксел да проявят разбиране към тази идея."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тиквисиум Тиквум 30.06.2019 14:08

    Де акъл в тиква. Въпросният Хъб можеше да бъде изграден на офшорна зона, като поддържа платени лъчове за Сърбия, Македония и Турция, които не членуват в ЕС. След спирането на газта през Украйна можеше и България да черпи, но ГЕРБ нямат управленчески потенциал.

  • 001 Веселин Минчев 30.06.2019 14:08

    В сръбският печат вече се публикуват материали за изграждане на връзка с България. Вучик вече е уговорил всичко, остава нашият олигофрен да притича и да подпише коленопреклонно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.