Свързани новини

23.05.2018 16:19

Пиарът на Иванчева става зам.-кмет на Младост

Видян 2202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петър Кърджилов е новият заместник-кмет на столичния район "Младост". Това обяви пред журналисти в спецсъда подсъдимата Десислава Иванчева, кмет на столичния район "Младост". Иванчева е обвинена за взимане на подкуп за разрешителни за строеж, а днес се разглежда искането на спецпрокуратурата  Иванчева да бъде отстранена от длъжността си като кмет на "Младост".


Петър Кърджилов ще бъде временен зам.-кмет на община "Младост", докато не се реши дали спецсъдът ще приеме искането на спецпрокуратурата за отстраняване от поста кмет и зам.-кмет на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.


"Подписала съм декларация, че нищо по делото няма да коментирам и нямам разрешение от главния прокурор да говоря с медиите", обясни Иванчева и допълни, че е говорила специално с председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, че може да освободи временния кмет на "Младост" Владимир Клисуров.


Тя допълни, че наистина е подписвала документи до район "Младост", но те са само за административни неща.


"Пълни глупости са, че ще навредя по някакъв начин на община "Младост", изтъкна тя и добави, че не е подписвала документи за строителство.


Иванчева декларира пред съда, че иска майка ѝ Любка Иванчева да й бъде личен защитник, така че двете да се виждат по-често.


Защитата от своя страна заяви пред съда, че не се е запознала с новите материали по днешното дело. Съдът прие искането на защитата за основателно и даде почивка до 16 ч.


Новият зам.-кмет по на столичния район "Младост" Петър Кърджилов коментира пред журналисти, че е назначен лично от Десислава Иванчева на поста. Според него по чл. 68, ал. 3 на Кодекса на труда (КТ) за назначаване по заместване може да бъде сключен договор, ако някой от титулярите на дадената длъжност отсъства.


"Десислава Иванчева е все още кмет на район "Младост" и не е отстранена. Заповедите ѝ трябва да се приемат за легитимни", посочи той и добави, че е влязъл в длъжност от 15 май.


Припомняме, днес спецпрокуратурата поиска от спецсъда  Иванчева да бъде отстранена от длъжността си като кмет на "Младост".


Според държавното обвинение в арестното помещение, където Иванчева изтърпява мярката си за неотклонение, тя изготвяла документи в качеството си на кмет. След това тя ги предавала на лица с разрешен достъп за свиждане. Така документите достигали до общинската администрация.


По този начин Иванчева упражнявала правомощията си на кмет от килията в следствения арест, което според прокуратурата е повод да се потърси нейното отстраняване от длъжност.


Междувременно стана ясно, че Иванчева иска среща с медиите.


Кметицата е изпратила заявление до главния прокурор Сотир Цацаров, в което иска от него разрешение за среща с медиите. Заявлението към Цацаров идва, след като наблюдаващият прокурор по делото срещу Иванчева отказал такова разрешение. В заявлението се е разписала и зам.-кметът на "Младост" Биляна Петрова.


Множество медии, противно на журналистическите принципи на Етичния кодекс на българските медии, коментираха г-жа Иванчева и г-жа Петрова като "очевидно виновни", като тиражираха в публичното пространство редица клевети, лъжи и обиди по техен адрес. Срещу всички тях г-жа Иванчева и г-жа Петрова ще заведат дела в съда, съобщи пиарът на администрацията Петър Кърджилов, цитиран от offnews.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените