Свързани новини

24.05.2018 09:37

Еърбъс инвестира в производството на части за самолети в България

Видян 1946 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Еърбъс Хеликоптерс ще осигури стратегически инвестиции в България за изграждане на завод за производство на високотехнологични продукти за самолети Еърбъс, съобщиха от Министерството на отбраната. Първата копка на завода е направена вече в Пловдив.


През първите три години ще бъде осигурена заетост на до 300 души като е възможно в следващите осем години тази бройка да нарасне на до 800 души. Освен това френската компания "Еърбъс Хеликоптерс" ще предостави един хеликоптер "Дофин" за ползване от Военноморските сили.


Това беше обявено по време на церемония в Министерството на отбраната, на която беше подписана споготба за уреждане на спор по договор от 2005 година. Става въпрос за сделка, подписана по време на правителството на Симеон Сакскобургготски. Тя предвиждаше България да купи 18 вертолета на обща стойност 358 млн. евро от "Юрокоптер", а френският им производител поема ангажимент за над 105 млн. евро инвестици в икономиката и 254 млн. евро в отбрана.


След като инвестицията не се осъществява България не поръчва последните четири хеликоптера по сделката и се стига до арбитражно делозапочват спорове между двете страни.


"С подписването на тази спогодба издигаме нашето сътрудничество на едно ново, по-високо ниво", каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той благодари на екипите от българска и френска страна за успешните усилия да бъде постигнато споразумение за окончателното уреждане на отношенията между Министерството на отбраната и "Еърбъс Хеликоптерс".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния