Свързани новини

25.05.2018 10:55

Първото тв интервю на Юлия Скрипал - какво научихме и какво не?

Видян 3047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В първото телевизионно изявление на Юлия Скриплал, откакто бе отровена от нервен агент, тя изглеждаше по-добре, отколкото можеше се очаква предвид действиетото на отровата, коментира RT. Какво научаваме обаче от публичното й показване и какви нови въпроси бяха повдигнати?


Юлия и баща й Сергей, бивш руски шпионин, бяха намерени в безсъзнание на пейка в британския град Солсбъри на 4 март. Правителството на Обединеното кралство обвинява Русия, че стои зад отравянето - твърдение, което Кремъл категорично отрича. Руското посолство в Лондон заяви, че му е било отказан достъп до семейство Скрипал и че би искало да потвърди, че те не са държани против волята им.


Освен, че се вижда колко бързо се възстановява Юлия, има някои забележи от първото й появяване.


В телевизионното си изявление малък белег по врата на Юлия бе единственият видим физически знак за ужасното й преживяване и за последвалото лечение,  която тя описа като "инвазивно, болезнено и депресиращо".


Не е известно точно къде се намира в момента, но е някъде в Лондон. Юлия посочи, че понастоящем е с баща си и ще се грижи за него "до пълното му възстановяване". Сергей бе освободен от болницата миналата седмица.


Юлия говори, че се е събудила, за да разбере, че е била отровена с нервен агент, заявявайки, че няма много, ако има изобщо, спомени за действителните събития, довели до намирането им в парка. В същото време тя благодари на хората, които са й помогнали на улицата, въпреки че не си ги спомня.


Юлия каза, че "в дългосрочен план се надявам да се върне у дома, в своята страна", очевидно смеятайки да направи това, след като баща й се възстанови. Не изглеждаше да изпитва гняв, насочен към Русия, като се има предвид обвиненията, направени от британското правителство за това, кой е виновен за нападението, пише RT. Тя каза, че е "благодарна за предложенията за съдействие от руското посолство, но в момента не съм готова и не желая да използвам услугите им". Първоначалният английски превод посочи, че тя категорично отхвърля руската дипломатическа помощ, но това не е така.


Руснаците и руските оратори изразиха скептицизма си по отношение на някои от изразите, използвани в изявлението, и дали то е изцяло нейно. Някои твърдят, че начинът, по който Юлия се изразява показва, че първоначално текстът е написан на английски и е преведен на руски език. Това е доста странно, като се има предвид, че руският и е майчин. Ръчно написаното на английския език изявление, подписано от Юлия, не съдържа нито една от обичайните грешки, които правят руснаците, говорещи английски.


Юлия посочи, че "никой не говори вместо мен или баща ми." Въпреки това, тя изнасе подготвена реч и не отговори на никакви въпроси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак