Свързани новини

04.06.2018 09:46

Рим подчини Брюксел, червените свалиха без избори испанския Борисов

Видян 2368 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рим се наложи над Брюксел и правителството на Лигата и 5 звезди се закле, напук на ужасяващия и обратен на всеки здрав смисъл натиск от еврочиновниците против Италия. Двете партии са определяни като популистки, и двете са силно повлияни от Путин и поставят началото на нова драма в безсилния да противодейства ЕС. Италия е третата икономическа сила в еврозоната, а кабинетът й обмисля сериозно излизане от нея.


Още по-интригуващи са новините от четвъртата сила в еврозоната, а след 9 месеца и в ЕС – Испания. Там прогнозите на 19 минути се сбъднаха и Рахой – мадридския Бойко Борисов, падна от власт. Още от побоя над 1000 души в Каталуня и вкарването на политзатворници при ужасяващото мълчание на Брюксел предвидихме, че един самозабравил се политик няма как да запази властта на доказано корумпираното си правителство. След вота на недоверие, който както прогнозирахме и успя, новият премиер на Испания е Педро Санчес. Без избори той върна властта на социалистите след 6 г. И веднага зае позиция на диалог с Каталуня.


Където пък с викове Сво-бо-да, Сво-бо-да, след неправомерните намеси на Мадрид, все пак беше избран премиер в Барселона. Верен последовател на Карлес Пудждемон, новият лидер на борещата се за независимост най-богата област на Испания-Тора обяви за свой основен приоритет свободата на Каталуня. Но не отхвърли т.нар. Операция Диалог, която включва освобождаване на незаконно задържаните заради гражданската им позиция лидери на съпротивата срещу профашисткото управление на Рахой. Автономията на областта беше върната, а извънредното положение, въведено не само във властта, но и в медиите в региона със столица Барселона е прекратено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец