Свързани новини

07.06.2018 12:35

ДПС: Защо премиерът не е в парламента да защити АЕЦ Белене?

Видян 1742 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС отново заяви, че няма да подкрепи АЕЦ "Белене", защото съзира само една игра и липса на политическа воля в проекторешението за мандат за преговори. "Какво се случи в Москва? Какви договорености има? Или ако няма никакви договорености. Това беше мястото на премиера да дойде тук - да разясни и да поеме пътя за рязане на следващата лента", заяви Рамадан Аталай от ДПС, съобщава БНТ.


"Без разрешението на Путин и "Атомстрой" вие не можете да направите нищо по този проект. Иначе казано, проектът е руски", предупреди депутатът от ДПС и член на енергийната комисия Рамадан Аталай по време на дебатите в пленарната зала, съобщава "Епицентър".


А че от него няма да последва конкретика, Аталай даде да се разбере, като посочи, че премиерът Бойко Борисов щеше да е в пленарната зала, ако то беше така съдбоносно.


"Не го виждаме. Поканихме го с ясната цел не да дойде тук, за да го унижим, а да разясни на народните представители какво се случи в Москва, какви договорености има, или - ако няма никакви договорености. Премиерът го няма, затова за мен този дебат е подвеждане на Народното събрание", обобщи Аталай.


"Няма воля, това е игра, колеги! Когато се представят доклади, решения за енергетиката, те трябва да бъдат в съзвучие с визията и стратегията към 2030 и 2040 г. по съответни енергии, ефективност, диверсификация", разкритикува той.


От това решение няма да произтече нищо, наблегна Аталай. По думите му смисъл и яснота щеше да има, ако проекторешението бе формулирано кратко и ясно, например, да строим АЕЦ "Белене". "Всичко друго са празни приказки", заключи Аталай.


"Нещата са много сериозни, колеги, нека решението което ще вземе днес, е ваше, но ние няма как да подкрепим неясния изход от това решение.


Той напомни и на ГЕРБ, че те спряха проекта. "Вие направихте достатъчно много, за да не могат да се произведат реакторите, за да не се пусне централата през 2018 г.", каза Аталай. И отвърна на нападките на Павел Шопов, че ДПС бранела турския ядрен интерес, затова била против АЕЦ "Белене". "Г-н Шопов, ако излезем на улицата и нас двамата ни наобиколят група турци, кого ли ще вземат за турчин?"


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби