Свързани новини

15.06.2018 11:09

Сидеров посъветва Караянчева да мисли по-бързо

Видян 2107 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров посъветва Цвета Караянчева да мисли по-бързо и да вземе решение в положителна насока. "Днешното изпълнение на Валери Жаблянов и Георги Свиленски трябваше да бъде последвано от вашата санкция да ги изгоните от залата и да нямат право да влизат в следващо заседание. Те извършиха хулигански действия", посочи Сидеров, предаде Фокус. Председателят на парламента Каранчева прекрати днешното пленарно заседание, няма да се проведе и парламентарен контрол. Караянчева обясни, че парламентарен контрол няма да се проведе, тъй като повечето въпроси, отправени към министрите са зададени от БСП, а тях ги няма в зала.


По-рано парламентарната група на БСП напусна пленарна зала в знак на протест срещу авторитарния стил на управление на Народното събрание, който управляващото мнозинство налага. Депутатите от левицата напуснаха залата, след като Караянчева предложи три нови точки в дневния ред за днес, една от които за предсрочното освобождаване на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев.

"Не е нормално в последния момент да се променя дневният ред на парламента и по този начин да се лиши опозицията от възможност за воденето на един конструктивен дебат в полза на българските граждани", заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на групата Драгомир Стойнев, цитиран от БТА. Според него ръководството на парламента не може да формулира дневния ред дори за една седмица, а как да очакваме от правителството да формулира визия за развитие на страната.

"Прави се опит за отклоняване на вниманието от отстраняването на председателя на НЗОК, защото той извади на дневен ред скандална информация за задлъжнялост на касата спрямо други каси и поради тази причина - невъзможност българските граждани да получат качествено здравеопазване", посочи Стойнев.



По-рано председателят на Правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов предложи да бъде удължено работното време на парламента до изчерпване на законодателната част, като "за" предложението гласуваха единодушно 101 народни представители. Това обаче предизвика реакцията на Валери Жаблянов, който влезе в пленарна зала и призова за поименна проверка. Той се обърна към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и ѝ каза: „Ако не изпълните правилника, ще ви поискаме оставката".



В дебата се включи и народният представител от ПГ на ГЕРБ Вежди Рашидов, който призова заседанието да бъде прекратено от уважение към министрите. "Това не е кафене, това е работно място", заяви Рашидов.

В крайна сметка председателят на парламента Цвета Каранчева прекрати днешното пленарно заседание, няма да се проведе и парламентарен контрол.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион