Свързани новини

20.06.2018 15:06

9-месечният СРС прокапа до партера срещу 46,7 млн.лв. от джоба ни

Видян 4460 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19’много писа как е възможно откритият на 18 септември м.г. Софийски районен съд да струва 46,7 млн.лв. или 3381 лв. на квадрат. 9 месеца по-късно обаче зданието, което бе наричано още Военното НДК, прокапа и то не само таванът, а чак до първия етаж. Във Фейсбук съдия показа фотос от своята зала и написа:

„Съдебна зала на бул. Ген. Скобелев, 23. Намира се на ет. 1, като над нея няма покрив, а други помещения. Но тече! Тече от ВиК инсталацията. Многократно говорих за некадърност. Искам да ви кажа, че строителят извади голям късмет, защото сега ще започне да се оправдава с проливния дъжд и всички мизерии в сградата. Иначе и архивът на съда е наводнен, кабинети са наводнени, някои служители нямат работещи компютри. Явно е, че МП, ВСС и приелите сградата не са помислили и за секунда за осигуряване на архива на най-големия съд в страната. Явно е, че председателят Ангелов и съдебният администратор Парушева не могат да организират съдебните служители така, че някой поне да премести пейката, за да не се подуе дървото от влагата”.

46 700 000 лв. е цената на 9-месечната сграда на Софийския районен съд. Построяването й като „Военно НДК” по времето на Царя  за 24 млн.лв. беше мегаскандал, изваден от Борисов 1 покрай митичната фигура на полк. Стоян Стоянов – Стуци Ламборгинито, който сега е лидер на Софийската организация на коалиционния партньор на ГЕРБ – НФСБ. Но още за толкова пари кабинетите Борисов 2 и 3 го довършиха и го обзаведоха, а сега са видими резултатите от тази тяхна работа и може да им се отдаде заслуженото.
   От отчета се оказва, че Военното министерство, което заклейми онова, което беше негов проект, е извадило още 2, 6 млн. за сградата, която наричаше НАК (Национален армейски комплекс) след 2009 г., т.е. при тритет кабинета Борисов. Други 14,5 млн. са дошли от Министерството на правосъдието и 6 млн. от бюджета на Висшия съдебен съвет, когато зданието беше прехвърлено при Борисов 2 за нуждите на Софийския районен съд. Така сумата за строителството набъбна двойно с обзавеждането и достигна космическите 46,7 млн.лв. Това прави 3381, 12 лв. на квадратен метър.
Всичко би било прекрасно, ако ставаше въпрос за уникални мрамори, ефектна дървения, скъпи ламперии, каквито има в строената преди 80 години съдебна палата например. Или пък бяха вложени кой знае какви


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион