Свързани новини

25.06.2018 15:22

ЕС и КНР с общ фронт срещу САЩ

Видян 1322 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай, който преди месец беше наречен „съюзник” от канцлера Меркел, защити статута си като излезе с обща позиция с Европейския съюз по търговската война, която се води от САЩ и срещу КНР, и срещу ЕС. Те се ангажираха „да се противопоставят на търговския протекционизъм и едностранните действия, като според тях те могат да тласнат света към нова рецесия”. Китайският вицепремиер Лу Хи – главният икономически съветник на президента Си Дзинпин, заяви, че Пекин и Брюксел са се договорили „да защитават заедно многостранната глобална търговска система” след провеждането на икономически разговори този понеделник в Пекин. Коментарите, които бяха направени по време на съвместен брифинг със заместник-председателя на европейската комисия Юрки Катайнен, идват на фона на подготовка и у двете страни за противопоставяне срещу заплахите на американския президент Доналд Тръмп за ограничения на вноса. По думите на Лу преговорите с ЕС се водят във време, когато „едностранните действия са във възход и търговско напрежение има в големите икономики“. В същото време по-късно тази седмица се очаква американското финансово министерство да публикува нови разпоредби за китайските инвестиции в технологични компании, което допълнително ще окаже натиск върху китайската икономика.


Обединеният фронт на Брюксел и Пекин е и в отговор на обвиненията, отправени от Тръмп, че световната търговска система действа срещу най-голямата икономика в света, критикувайки и несправедливия – по думите му, търговски дисбаланс с Китай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец