Свързани новини

26.06.2018 15:06

Италия ни плаши: Няма само ние да поемаме „бежанците”

Видян 1755 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европарламента и представител на правителствената коалиция в Италия Антонио Таяни, политически чадър на бг еврокомисаря Габриел, чийто съпруг му е мъжка секретарка, честно призна, че държави като България няма повече да се ослушват, а ще трябва да изпълняват Дъблинското споразумение.


Според него още на срещата на върха на ЕС в четвъртък трябва да се уточни, че мигрантите се връщат на държавите в ЕС, които първи са ги регистрирали. У нас това са поне 43 000 души. За които вече имаме издадено и скандалното Постановление №144 на МС от 19 юли 2017 г., което им дава права на български граждани, безплатно здравеопазване, образование, жилище, а също им осигурява работа или социални помощи.



„От общо 650 хиляди молби за убежище, подадени в ЕС за 2017 г., 416 000 са били регистрирани в три страни - Германия, Франция и Италия”, конкретизира той. Таяни призова на предстоящата среща на върха на ЕС да бъде обсъдена възможността за справедливо разпределяне на бежанците между страните от ЕС.


Трите големи няма да искат и да чуят позите ни, че не щем мигранти, защото сме подписали Дъблинското споразумение и дори не сме предложили да бъде променено, което можеше да свършим като европредседатели. Вместо да хвърляме толкова енергия за Западните Балкани, от което също бяхме ударени по линия на Македония.


 


В друго интервю, публикувано в италианския Месаджеро, Таяни настоя съдовете на неправителствени организации с мигранти, опериращи в Средиземно море, да имат официално разрешение за такава дейност, а в противен случай корабите им ще бъдат задържани. Тези съдове освен това трябва да предоставят достъп на борда си на военнослужещи от ФРОНТЕКС - граничната агенция на ЕС.


 


"Не трябва да се допуска те да действат по свое усмотрение и да способстват за нелегалната миграция. Дейността им трябва да бъде или оторизирана, или спряна. Европа трябва да ги контролира", подчерта Таяни.


Той е абсолютно прав, защото събрали парите на нещастните африканци, каналджиите ги хвърлят на лодки и веднага подават SOS ЕС да ги спасява, независимо, че са нелегални. Ако не им се върже, а страни като Италия, Гърция и Малта са твърди в това отношение, реват нагло пред правозащитните организации, които също са част от мафиотската схема.


 


Според него трябва също така да се засили контролът над източните граници на ЕС – такава е България, тъй като е възможно да се появи нов канал за нелегална миграция за Италия през Албания. Шефът на Европарламента обеща ЕП да работи активно за решаването на миграционния проблем с Австрия, която от 1 юни поема европредседателството. Което може да се приеме и като критика към европредседателството ни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци