Свързани новини

06.07.2018 10:20

Йончева: Меркел ще ни върне 60 000 мигранти, които сме пропуснали към Европа

Видян 4054 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Г-жа Меркел представи на премиера Борисов сметката за бежанците, а тя е 60 000 мигранти, които са пропуснати през българската граница и трябва да бъдат върнати тук”. Това каза говорителят на ПГ на БСП за България Елена Йончева пред бТВ. Тя добави, че в тази бройка влизат и хората, преминали на територията на България и през последната една година, когато, по думите на премиера, имаме нула мигранти по границата и всеки, когото хванем, го връщаме в Турция. Йончева заяви, че истината в един момент ще излезе наяве и ще разберем какво става по границата.


„Няма вариант да спрем връщането на тези мигранти, защото по време на европредседателството не се чу да настояваме за промяна на Дъблинското споразумение”, каза още Елена Йончева. По думите й Австрия, като страна председател, ще работи за това Дъблинското споразумение да не бъде променяно.


Йончева бе категорична, че по време на европредседателството не са поставени теми, които засягат националния ни интерес. „Виждахме само прегръдки, целувки  и ПР акции, а на практика това, което беше в интерес на България, го нямаше”, коментира тя.


Йончева добави, че сме се справили с логистиката на европредседателството, но националният интерес не е бил защитен.


„Нито една кола с еврочиновник не угасна, както каза премиера, сложихме нови плочки пред НДК и го ремонтирахме- няма държава, която не се е справила  с това”, каза още народният представител. "Но какво ни донесе това? Имаме ли по-голям шанс за Шенген и Еврозоната ?”, попита  тя.


По думите на Йончева ние ставаме до голяма степен зависими от Турция в мигрантската политика, в енергийната сфера, а сега ако дадем концесията на Летище София на турска фирма, това вече ще е заплаха и за сигурността ни.


Турция е наш много добър наш съсед, но брани своите национални интереси. Турция държи един огромен коз с мигрантите и затова не е сигурно как ще приключи сагата ЕС – Турция. По думите й сега отношението на Ердоган към ЕС е много по-смекчено, тъй като Турция се нуждае от европейските пазари, защото там изнася своите стоки.


„Това, че стартирането на концесията за летище „София” се гледа на закрито заседание на МС и не се дава никаква информация, показва, че се крие нещо. През март, миналата година служебното правителство спира концесията на летище „София” с аргументите, че то представлява част от националната сигурност и концесията не отговаря на интересите на България”, припомни Йончева. Тя добави, че левицата не  казва, че е лошо турска фирма да вземе на концесия летище „София”.


„Едната от турските фирми, която иска да е концесионер, строи най-голямото летище в света и то не къде да е, а в Истанбул. Нормално е да се опитва да подчини конкуренцията.  Световната практика е да подчиняваш своя конкурент и да създаваш такива условия, че да нямаш конкуренция в региона”, обясни Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    /КРОСС/ Преди два дни по чешки телевизионен канал е излъчен материал как в България се карат със самолети мигранти от Германия. Летището, което е снимано е в България - Безмер и според чешкия телевизионен канал това се случва от няколко седмици. Българските власти не коментирали темата пред обществото, защото хората в България не искали мигрантите в страната си и настроенията срещу тях били огромни. Мълчат и българските телевизии. Политкоректно! От телевизията припомнят още, че България ще трябва да приеме поне 60 000 мигранти обратно от Германия, защото Бойко Борисов и Ангела Меркел са подписали двустранно споразумение. Според него за България са отделени над 500 милиона евро за изхранването на бежанците в следващата една година, като сумата ще се изразходва по преценка на българското правителство.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за