Свързани новини

09.07.2018 11:51

Каракачанов: Откъде накъде Европа ще ни връща мигранти? Нали тя ги поиска!

Видян 1562 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Откъде накъде Европа ще ни връща мигранти? Нали тя ги поиска!Политиката на Меркел, която безотговорно канеше мигринати, ще доведе до проблем - това го казах още преди 5 години, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по Нова тв.


Тези хора бяха поканени от Меркел  и други либерални европейски политици. България беше само транзитен коридор. Откъде накъде  малки държави като България ще бъдат потърпевши от тази политика, заяви Каракачанов.


Дъблинското споразумение не е справедливо, нито предишното, нито сегашното българско правителство са канили нелегалните имигранти в Европа, каза Каракачанов.


Австрия и Унгария отрекоха да са подсписвали спораузмение в Германия. Гърция беше една от най-потърпевшите държави от мигрантския поток. Те бяха десетки хиляди там, заяви Каракачанов.


Трябват ни повече средства за непосредствена  охрана на границата. Трябват ни и умни европейски политици, които не мислят единствено и само за собствения си интерес, заяви военният министър.


Време е да помислим кой е българският интерес и да не допуснем връщането на мигранти, които не искат да бъдат интегрирани. Припомняме, че има Дъблинско споразумение, което е в противоречие с това, което казва Каракачанов.


На последния Европейски съвет лидерите на общността се разбраха да бъдат сключвани двустранни споразумения за връщане на мигранти от Германия основно в страните, които са първата входна точка по пътя им в Европа - България, Гърция, Италия.


Каракачанов посочи, че тези хора не са дошли в ЕС, защото целта им е била България, а страните от Западна Европа. Затова и не редно в страната ни да бъдат върнати хиляди бежанци, които са продължили към страни като Германия и Австрия, влизайки през българската граница.


Военният министър посочи, че страната ни е похарчила много средства за опазване на границата, които не са били покрити от помощта от 160 млн. евро, отпусната от ЕС. Става дума за разходите за присъствието на армията на границата. Парите от общността са били насочени за други дейности, смята Каракачанов.


Вицепремиерът каза още, че е време да осъзнаем, че ЕС не е благотворителна организация, а общността се нуждае от "умни европейски политици, които не са егоисти". За пример той даде пакета "Мобилност", който се прокарва от Франция и обслужва само интересите на местните превозвачи.


Интересите ни изискват гъвкава външна политика на България, политика на взаимно уважение и равнопоставеност.  Ако това е политиката, която може да се води с Русия, аз съм "за" с две ръце. Ако това е политиката, която може да се води с Китай - да. Нямаме ли нужда от инвестиции? Имаме", подчерта  министърът на отбраната.


 


Източник: Ерицентър.бг



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали