Свързани новини

13.07.2018 13:20

Нинова: Борисов да си чете новото постановление с безсрочен престой на мигрантите

Видян 1809 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Премиерът Борисов няма да се измъкне по елементарен начин от темата за мигрантите – да си чете новото постановление, в което престоят им е безсрочен. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в отношение към отговора на премиера Бойко Борисов за въпросите по миграцията в Европа и България, предаде Фокус.


„Г-н Борисов, казахте няколко неверни неща. Украинци, молдовци и всички, които изредихте ползват ли се от статут на предоставено убежище и закрила? Говорим за онези мигранти, които по постановление и стратегия се ползват от предоставено убежище“, каза Нинова. Лидерът на БСП цитира премиера Бойко Борисов: "„Ще стоят два-три месеца, след това ще си ходят“. В постановление 208 имаше сложен срок, в който те могат да получат убежище и да стоят. В новото постановление този ангажимент е отпаднал и е безсрочно“, каза Нинова. Тя поясни, че вече не вярва на думите на премиера, защото един път е така, друг път – иначе. „Говорим за права. Колеги, трябва да помагаме на хората, бягащи от война, но трябва те да имат правата в България, правата на българските граждани, а не повече“, заяви Нинова. По думите й в същото постановление пише, че България осигурява заплащането на лечението на лицата, които нямат доходи. „Българската държава плаща ли на българските граждани, които нямат доходи?“, попита лидерът на БСП и подчерта, че опозицията не е против човешките права, а е за правата на българския народ и защита на българския национален интерес.


От своят страна, премиерът отговори, че "ще дадем убежище на мигранти, но да се знае за колко време- след това по родните места". "И ние сме бягали едно време, след като са дошли османлии, заяви още Бойко Борисов.


 „Настоявам да ни се каже за колко време - 5-6 месеца, колко“, коментира премиерът. „В момента в България работят хиляди украинци, молдовци, бесарабски българи, македонци, сърби“, посочи Бойко Борисов. „Не виждам какъв е спорът, ясно говорим за кои мигранти става въпрос и биха ни създали проблеми. За тези, които Европа не ги е харесала и иска да ни ги върне. Затова сме толкова категорични“, заяви той. „Времето е динамично в тази сфера, постановленията, решенията се менят изключително динамично“, обяви Бойко Борисов. „Затова толкова тежко се счупи Европа на тази тема. Положихме усилия да се вземе решение“, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион