Свързани новини

17.07.2018 13:30

Дори агнетата вече не мълчат, само българите

Видян 4105 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мълчанието на агнетата е клише. Но дори агнетата вече не мълчат в България. Козите и те. Само хората. Мълчат и търпят. Търпи се, ако ще става по-добре. А според една остроумна и, за съжаление, ужасно вярна фраза българската история в едно изречение гласи: "И след това станало още по-лошо". Знаем си го. Ала Дядо Вазов - според клишето - има такива народопсихологически стихове:


"Преклонената главичка остра сабя не сече.


Тази истина едничка кой би смял да отрече..."


В известен смисъл е парадоксално, че протестът на майките на деца в неравностойно положение, а при нас, когато е здравословно кой знае защо то е и социално, протест за защита на правата на децата и на всички други инвалиди, не предизвика сякаш такова социално съчувствие, поне в мрежите, като простеста на стопаните на агнета и кози, които също ги имат за свои деца. Защото деца и изобщо млади хора в българските села, че и в малките ни градове отдавна няма. Те умират, политиците са им издали смъртна присъда отдавна. Агнетата и козлетата са последният останал живот в селата ни. Без тях старите хора ще умрат от мъка и от глад. С тях ще умре и последното село. Не че и страната не си отива - за 28 години се е стопила с 2 млн. души, първа е по смъртност и е последна по родени деца в застаряваща Европа. Само за последните 9 години управление сме по-малко с половин милион, при положение, че балансът емигранти - върнали се е почти изравнен - 23 000 срещу 15 000 миналата година. 500 000 не са умирали в десетилетието на войни преди век! "Правете му сметка", както би казал някой селски стопанин. Е, не му правят, особено онези, които направихме милионери и милиардери де факто, независимо, че де юре се разписват срещу заплати от по 1000-2000-3000 лева.


Това на пенсионерите ни без друго трудно може да се нарече живот. В държава, която харчи 500 млн. хей тъй на за хидроинженери и 10 пъти повече - чутовните 5 млрд. лв. за нови оръжия, от които както писахме ще се откраднат 30%, но няма 200 млн. за всичките си инвалиди и 800 млн. за своите пенсионери, за да им осигури поне малко от малко приличен стандарт на ръба на бедността, а не под него няма какво да говорим за ценности. Хеле за европейски. Освен ценностите в натура и в брой, които си образуваха онези, които уж работят за нас.


Време е вече да сменим плочата. Защото днес агнетата ги убиват без съд и присъда по несъществуваща заповед на ЕС. Утре ще ни приключат и нас. Ако редактираме леко познатата фраза за идването на фашизма: "Когато дойдоха за агнетата, не направих нищо, когато посегнаха на децата инвалиди не понечих да ги спася, когато дойдоха за мен - нямаше кой да помогне"!


автор: Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци